SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

5 oka annak, hogy a férfiak egyre tovább maradnak agglegények

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-12-14
Míg korábban szinte elképzelhetetlen volt, hogy egy férfi 25 éves korára ne legyen házas, ma már alig akad, aki 25 éves kora előtt megnősülne. Ennek számos oka lehet - a mai modern világ erősen hozzájárul ehhez a tendenciához.
5 oka annak, hogy a férfiak egyre tovább maradnak agglegények

5 ok, amiért a mai férfiak egyre tovább maradnak agglegények


Ismeretek hiánya

Hogy jobban megértsük, mi állhat a háttérben, Czink Tomi párkapcsolati szakértőnket kérdeztük, aki szerint az egyik legfontosabb ok az ismeretek hiánya.

"Ma a társadalmi nyomás hatására a média pont az ellenkezőjét próbálja sugallni az embereknek, mint ami az igazság lenne. Azt akarják sugallni, hogy jobban járnak az emberek, ha egyedül maradnak, ha nem házasodnak. Pedig valójában, véleményem szerint ezzel pont a nehezebb utat választják" - mondja Czink Tomi. 


Anyagiasodás

A következő oka annak, hogy ma a férfiak sokáig agglegények maradnak, az anyagias, materialista világkép - véli a szakértő. Manapság az az elsődleges, hogy legyen autónk, legyen házunk, meglegyen mindenünk, ami a kényelmünket szolgálja, és csak utána jöhet a házasság és a gyerek. 

"Eldeformálódott a világ az anyagias oldalra, és ez megakadályozza az embereket, hogy megfelelően alakítsák ki a fontossági sorrendet" - mondja. 

Ma a szükségletek kielégítése áll az első helyen, és ez szembemegy a családdal. 

"Először az anyagi hátteret szeretnék megteremteni, holott régen összeházasodtak a fiatalok még akkor is, ha nem volt semmijük, mert tudták, hogy együtt majd szép lassan kialakítják az életüket. Ma ez fordítva van."
 

Túl sok munka

Ma a férfiak általában túl sokat dolgoznak, és az a céljuk, hogy minél többet keressenek, miközben elfeledkeznek a családról és a gyerekről. A szakember szerint később azonban sokan úgy érzik, hogy ez hiba volt, de lehet, hogy akkor már késő.
 

Elkényelmesedtünk

Czink Tomi úgy véli, az is gyakori probléma, hogy a mai férfi nem akar küzdeni, a könnyű életet keresi, és belekényelmesedik az egyedüllétbe, az önálló, független életbe.

Később pedig már egyre nehezebb alkalmazkodnia egy házasságban a másik félhez.
 

Túl sok a válás

Ha valami nem jó, nem működik, akkor dobd el magadtól - manapság sokféle forrásból találkozhatunk ezzel az üzenettel. A párkapcsolatok sem olyan tartósak mint régen, az emberek könnyen továbblépnek, kiszállnak az első nehézségek megjelenése után. Épp ezért egyre nő a válások száma is.

Ha azt látjuk, hogy a környezetünkben sokan elválnak, akkor mi magunk is félhetünk belemenni egy házasságba. Ha azonban jó példát látunk magunk előtt, például a saját családunkban, akkor kevesebb lehet bennünk az ellenérzés.

Indexkép: Pexels képe a Pixabay-en

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja