SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

107 éves lesz Gizi néni, aki szerint ha az embernek tiszta a lelkivilága, akkor minden jóra fordul

Tóth Nikolett [cikkei] - 2024-04-17
Az orvosok is a csodájára járnak Gizi néninek, akinek olyanok a leletei, mint egy 40 éves nőnek. 107 éves lesz, de azt mondja, egyáltalán nem érzi magát annyinak, és még tervei vannak az életben. Azt is elárulta, mi tartja őt ilyen fiatalon.
107 éves lesz Gizi néni, aki szerint ha az embernek tiszta a lelkivilága, akkor minden jóra fordul

"Maguk az orvosok is azt kérdezik: Gizi néni, mit csinál?"

Nemecz Gizella 1917. április 14-én született Karcagon. Az nlc-nek adott interjúban azt mondta, annak köszönheti, hogy mindig jól tudja magát érezni a bőrében, hogy könnyen tud alkalmazkodni. 

"Édesapámék mindig megtanítottak arra, hogy arra vigyázzak, hogy mindig alkalmazkodnom kell a megadott körülményekhez. És én annak köszönhetem, hogy ilyen jól tudom érezni magamat, mert én mindig tudok alkalmazkodni a körülményekhez."

Mint mondja, édesapjától azt is megtanulta, hogy bármennyire is meg van szorulva, mindig ossza meg a másikkal, amije van. 

Gizi néni nagyon büszke a családjára, két fia van, egyikük 70, másikuk 73 éves. Gyakran csinálnak együtt közös programokat, például társasjátékoznak, ami szellemileg is fitten tartja őt. 

Rengeteg helyen dolgozott élete folyamán, volt gépírónő Karcagon, aztán Budapestre költözött, ahol gyerekgondozónak tanult, később Karcagon volt postahivatalban tisztviselőnő, de dolgozott takarítónőként és faipari vállalatnál is, ahol léceket hordott az asztalosoknak. Mint mondja, a fizikai munka sem viselte meg annyira, mindenen túl tudta tenni magát. 

A háborúról is sok emléke van: 

"Bementünk a pincébe, becsuktuk az ajtót és abban a pillanatban egy nagy zuhanás, és pont a mi lakásunkat érte a bomba." 

Könnyűnek semmiképp nem mondható az élete, nemcsak a háború és a fizikai munka miatt - több családtagját is ápolnia kellett már. 

107 éves lesz, de azt mondja, nem érzi magát ennyinek.

"Nekem terveim vannak. Elgondolásaim. Én mindennel foglalkozom az égvilágon. Rengeteget kézimunkázom, gobleineket csinálok. Ez egy olyan élvezet csinálni!"

Keresztrejtvényt fejt, használ számítógépet, rengeteget olvas, eljár a családdal társasjátékozni. Ezek tartják őt fiatalon. 

"Maguk az orvosok is azt kérdezik: Gizi néni: mit csinál? Azt mondták, hogy a leleteim egy 40 éves nőnek örülne, ha olyan lenne."

Gizinek egyetlen kívánsága van. 

"Azt az egyet kérem a Jóistentől, hogy mivel annyi mindenen átmentem, most adja meg az igazi békét, hogy én azt megérhessem. (...) A világba jöjjön el a szeretet. Ha az embernek a lelkivilága tiszta, becsületes, akkor minden jóra fordul" - mondja az asszony.

Jó egészséget és még sok-sok boldog évet kívánunk neki és a családjának!
 


 

Indexkép (illusztráció): Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja