SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Druidakeringő

Kókai Kata [cikkei] - 2006-06-15
A druidakeringő egy kissé összetett, ám annál érdekesebb játék. Különlegessége, hogy két játékosra tervezték.
Druidakeringő

Régebben az egyszerű társasjátékok mindig legalább két játékost igényeltek, de akár ennél többen is játszhatták. Ma már egyáltalán nem jellemző a sok játékost igénylő társas, egyes játékok kifejezetten két emberre készültek, más játékot akár egyedül is játszhatunk. Ezúttal egy olyan játékot mutatunk be, melyet két játékosra terveztek, akik egymással szemben, a fény és a sötét erőit képviselve küzdhetnek meg a győzelemért.

A játék összetevői:

8 fa
2 kultusztábla
1 varázsgyűrű
6 druida
60 faszellem
40 jelző

A játék során druidákkal kell megküzdenünk a győzelemért. Egyik játékos a fény, másik a sötétség druidáit irányíthatja. Segítségükre lesznek játék közben a fák szellemei. A játék mechanizmusa egy ókori afrikai játékból ered. A Napkultusz és a Holdkultusz közötti küzdelemről szól a szent fák feletti uralom megszerzéséért. A druidák (mindkét játékos 3-3 druidával rendelkezik) a fák erejével küzdenek. Minden kör elején kiválasztható egy fa, így eldöntve mely típusok kerüljenek mozgásba.

Mivel minden azonos faszellem egyszerre mozog, oda kell figyelni az ellenség lépéseire is. Számtalan lehetőség adódik, hogy kikerüljük az ellenfelet, megóvjuk gyengébb fáinkat, vagy éppen kiüssük az ellenség erősebb szellemeit. A játék során számtalan taktikát be lehet venni, szinte nem létezik két egyforma játék.

Játékidő: 20-30 perc
Korhatár: 12 év

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja