SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hogyan hatnak ránk az érzelmek?

Horváthné Iványi Erika [cikkei] - 2015-03-02
Hogyan döntesz éles helyzetben? Mindig ugyanúgy viselkedsz hasonló szituációkban? Megkerested már az okát?
Hogyan hatnak ránk az érzelmek?

Életünk minden döntését érzelmek befolyásolják. Azok az érzések, amelyeket már megtanultunk érezni bizonyos helyzetekben. Innentől kezdve minden új, de hasonló helyzetben ezt használjuk.

Nézzük csak meg a HARAGOT. Ezt az érzést sokan ismeritek, mert elég gyakran, akár napi szinten előfordul. Vegyünk egy olyan helyzetet, amikor szeretnéd, ha a másik rád figyelne, meghallgatna, vagyis hajlandó lenne teljes figyelmét neked szentelni néhány percig. Ha ezt nem kapod meg, akkor természetes, hogy rosszul érzed magad. Először csalódottnak, felháborodottnak, majd dühösnek érezheted magad. Kiváltképp ha ez többször megtörténik. Elmehetsz egészen a fortyogó és hisztérikus haragig.

Aztán, ha már megszoktad  és megtanultad ezt az érzést, akkor a legközelebbi ilyen helyzetben már úgy indulsz neki. Már eleve félhetsz attól, hogy nem fognak meghallgatni, vagyis nem érzed magad szívesen látottnak. Ez pedig azt raktározza el benned, hogy ilyen helyzetekben nincs választásod, hiszen úgysem kapod meg a figyelmet, bármit is teszel érte.

Hogyan is érezhetnéd magad egyenrangúnak, igaz?  Ilyenkor jól jöhet a segítség, hiszen a beragadt  érzelmek hosszú távon fizikai betegségek forrásai is lehetnek.

Azonban, ha felismered, hogy ez már többször előfordult és szeretnéd megváltoztatni, hogy a jövőben ne ugyanígy érzed magad hasonló helyzetben, akkor jó úton jársz. Egy lépést megtettél a tudatosítás felé!

Fotó: David Castillo Dominici/FreeDifitalPhotos.net

Horváthné Iványi Erika


Horváthné Iványi Erika
Gyermek, junior és felnőtt stresszoldás

Elérhetőségeim:
Cím: 2112 Veresegyház, Budapesti út 1/b.
Telefon: 06-30/631-94-32
E-mail: kinezerika@gmail.com
Honlap: http://www.lelekfeny.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja