SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A cukor hatása a gyerekekre - a kineziológus szemével

Horváthné Iványi Erika [cikkei] - 2015-06-04
Már gyermekkorban érdemes odafigyelni, és ha lehet korlátoznia túlzott cukor fogyasztást, mert allergia lehet a vége. Így is túl sok allergiás, élelmiszer érzékeny kisgyerek létezik már. A fizikai és lelki háttér összefügg.
A cukor hatása a gyerekekre - a kineziológus szemével

A cukor és az allergia összefüggései

Gyermekeink és a mi mindennapi táplálékunkat is meghatározzák a szénhidrátok, cukrok. Szinte minden élelmiszerben megtalálhatóak, legyen az joghurt vagy valamilyen húskészítmény.

William Dufty "Cukor blues" című könyvében kifejti, hogy ma egy cukorfüggő társadalomban élünk, és pont ezért egyre több a cukor okozta fizikai tünet is.  A cukrot a cukorrépa és a cukornád friss levéből nyerik, de tudományos kutatások kimutatták, hogy egy cukorrépa friss levében 8500 egység egészséges energiasugárzás található, míg  egy kockacukorban 0. Pedig a kalória mindkettőnél ugyanaz! Azt is írja, hogy kutatásai alapján régen egy ember egy év alatt evett annyi cukrot, mint mi most egy hét alatt. Így hát könnyen megérthető, hogy a cukor túlzott fogyasztása anyagcserezavarokhoz, allergiához és egyéb fizikai betegségekhez vezet. A cukor blues abban nyilvánul meg, hogy fáradékony, nyugtalan, ingerlékeny, depressziós lesz az ember.

Ha kineziológia One Brain (Egy Agy) ágának szempontjából is megvizsgáljuk ezt a kérdést, akkor arra juthatunk, hogy a sok cukor, méz, gyümölcsök, drogok: kávé, alkohol stb. együttes  fogyasztása megterheli a szervezetet. Mivel rendszeresen megterheli a hasnyálmirigyet, amely a cukor lebontásáért felelős inzulint termeli, megterheli a vesénket is. Pontosabban a mellékveséket, mert ezek felelősek olyan hormonok előállításáért, amelyek szabályozzák a cukor lebontó inzulin működését is. Ha a túlzott cukor fogyasztás miatt túl sok hormon termelődik, akkor hormonális zavar és vele együtt anyagcserezavar léphet fel. William Dufty szerint a hasnyálmirigy 500 évre van tervezve, de a mai kor emberénél jó, ha  50-60 évig kitart.

Mindezek mellé pedig társulnak olyan megoldatlan érzelmi stresszek is, amelyek szintén mérgezik a szervezetet.  Az állatvilágban, ha stressz éri az adott állatot pl. harcolnia kell az eledelért, akkor a felhalmozódott stresszhormonok, amelyeket szintén a mellékvesekéreg termel, pihenéssel kiürül a szervezetből. Az embereknél ez sajnos nem így van. Napi szinten ér minket  a stressz egyik a másik után, és egyszerűen nincs a lehetőség a felgyűlt stresszhormonok (adrenalin, noradrenalin) kiürülésére. Benne maradnak az izmokban és felhalmozódnak.

A túl sok stresszhormon miatt a szervezet elkezd reagálni az ételekre, vagyis ami eddig jó volt, az most már allergiát okoz vagy ellenséggé válik. Az allergia jelentése One Brain szempontjából a következő: tudat alatti eszköz arra, hogy másokat és magunkat is jól megbüntessük.

Ezeket a stresszeket, negatív érzéseket, lelki sebeket hordozhatjuk napokig, hetekig, de általában évekig. Ez már pont elég feladat a szervezetnek, hogy jelezzen, akár allergia formájában is.

Ha valakinek ez még nem elég ahhoz, hogy elinduljon és felgöngyölítse a múltjában lévő stresszeket saját egészsége érdekében, akkor fogadjon meg egy jó tanácsot: tudományos vizsgálatok szerint a vesében van a legtöbb C-vitamin, tehát együnk minél több C-vitamint tartalmazó élelmiszert (zöldségek, gyümölcsök).

Fotó: Ben_Kerckx/pixabay.com

Horváthné Iványi Erika


Horváthné Iványi Erika
Gyermek, junior és felnőtt stresszoldás

Elérhetőségeim:
Cím: 2112 Veresegyház, Budapesti út 1/b.
Telefon: 06-30/631-94-32
E-mail: kinezerika@gmail.com
Honlap: http://www.lelekfeny.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja