SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Videón, ahogy egy kiskorút elütnek a zebrán Esztergomban

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-10-16
A sofőr a gyalogátkelőhelyhez közeledve sem lassított, ráadásul a megengedett sebességnél gyorsabban ment. Amikor észrevette a kiskorú gyalogost, fékezni kezdett, de megállni már nem tudott, elütötte őt.
Videón, ahogy egy kiskorút elütnek a zebrán Esztergomban

Akkor vette észre a kiskorú gyalogost, amikor az lelépett az útra, de ekkor már késő volt

A Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt azzal a nővel szemben, aki elütött egy zebrán átkelő gyalogost, ráadásul még csak nem is lassított az átkelőhelyhez közeledve. 

A baleset 2021. november 4-én történt. A szlovák állampolgárságú nő 44-50 km/óra közötti sebességgel ment. Ezen a szakaszon egyébként 40 km/óra a megengedett legnagyobb sebesség. Amikor a nő a zebrához közelített, nem lassított, ezért sem vette észre a gyalogost, aki biciklijét tolva szeretett volna átjutni a túloldalra. 

Csak akkor vette észre a kiskorú gyalogost, amikor az lelépett az úttestre. Elkezdett fékezni, de megállni nem tudott, elütötte. A gyalogos az ütközés következtében nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett. 

Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság szabjon ki pénzbüntetést a sofőrre, valamint tiltsa el a közúti járművezetéstől.

A videón jól látszanak az elütést megelőző pillanatok:

Indexkép: Magyarország Ügyészsége / Youtube

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja