SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

"Bízom benne, hogy egyetlen szülő, tanár sem fogja ezt kérni a gyerekektől" - Jocó bácsi véleménye az Oktatási Hivatal leveléről

Németh Noémi [cikkei] - 2022-04-13
Az Oktatási Hivatal levelet küldött az iskoláknak arról, hogy a gyerekek milyen felületen tudnak tanulni és gyakorolni a tavaszi szünetben. Balatoni József - Jocó bácsi - író, történelemtanár a Facebookon fejezte ki nemtetszését.
"Bízom benne, hogy egyetlen szülő, tanár sem fogja ezt kérni a gyerekektől" - Jocó bácsi véleménye az Oktatási Hivatal leveléről

"Az Oktatási Hivatal küldött ma egy levelet az iskoláknak, hogy a tavaszi szünetben a diákoknak lehetőségük lesz gyakorolni az új típusú kompetenciamérésre, és megismerkedni a felülettel. A tavaszi szünetben. A diákoknak.
Teszik mindezt azután, hogy mindegyik próba során, ami az elmúlt időszakban, iskolaidőben volt, a rendszer összeomlott és nem működött.
Szóval van egy új rendszer, ami nem működik, és a felelős nem elnézést kér, hanem feladatot ad a gyerekeknek, tavaszi szünetre.
Feladatot.
A gyerekeknek.
Tavaszi szünetre.
Az Oktatási Hivatal.
Én tanárként sosem adok házi feladatot, mert vallom, hogy a szünet a gyerekeknek szünet. A pihenésé, a szórakozásé, a feltöltődésé.
Úgy látszik, az Oktatási Hivatal ezt nem így gondolja. Hisz feladatot ad a gyerekekneka szünetre.
Nem térek napirendre efelett. De tényleg.
Szerintem ez nonszensz.
És nagyon bízom benne, hogy egyetlen szülő, tanár sem fogja ezt kérni a gyerekektől, senki sem fog a szünetben olyan feladatot végezni, amit iskolai időben is lehetett volna...
A szünet az szünet.
Mindenkinek"
- fakadt ki az ismert író, tanár a Facebookon.
 


 

Az új rendszerről és a sorozatos bakikról a Hvg is beszámolt.

Jocó bácsi korábban is megfogalmazta már a véleményét a házi feladatról, pontosabban arról, miért nem szabadna a szülőknek megírniuk gyerekeik helyett - sokan ugyanis előfordul, hogy így tesznek. A szünet alatti tanulással azonban nem tud egyetérteni, és ahogy írta, reméli, egy tanár vagy szülő sem fogja ezt elvárni gyermekétől.

Mindenkinek szüksége van pihenésre, semmittevésre, kikapcsolódásra - ahogy mi sem szívesen vinnénk magunkkal a munkát a családi nyaralásra, úgy a gyerekektől sem szabadna elvárnunk, hogy a szünetet tanulással töltsék. Sőt, így hamarabb célt is érhetünk így: egy kis feltöltődés után ugyanis az iskolában is hatékonyabban fog teljesíteni a gyermekünk.

Ahogy korábban erről is írtunk: az iskolai szünetek alatt még a véget nem érő izgalmas programsorozatokat is vissza kellene fognunk, amikkel szórakoztatni akarjuk a kicsit, és hagynunk kellene, hogy a gyereknek maradjon ideje a semmittevésre is, mert néha bizony erre is nagy szükség van.

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja