SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A gyermekek egészséges táplálkozásáról

Családinet [cikkei] - 2007-01-29
A szülők, elsősorban az édesanyák tájékoztatását tűzte ki céljául a Nagyranövök Mozgalom, melynek fő vezérlő elve a gyermekek egészséges táplálkozására való nevelése. A Nagyranövök Mozgalom megújítja honlapját is, tavasszal pedig ez idáig egyedülálló, - a Szonda Ipsos nevével fémjelzett - reprezentatív felmérés készül az általános iskolások étkezési, elsősorban reggelizési szokásairól.
A gyermekek egészséges táplálkozásáról

Alig valamivel több, mint fél éve kelt életre a Nagyranövök Mozgalom, mely nem elégszik meg a szülők puszta tájékoztatásával, hanem figyelemfelkeltő kampányba is kezd annak érdekében, hogy a gyerekek egészségesen étkezzenek otthon, így felnőve ők maguk is tudatosan alakíthassák táplálkozásukat.

A korábbi tapasztalatok alapján a gyermekek többsége sajnos nem étkezik helyesen. Mivel gyakran nem is reggeliznek, így nem jutnak kellő vitamin és energiamennyiséghez, amely segítené őket az egész napos koncentrációban és a megfelelő teljesítmény elérésében. Pedig a nap indításához elegendő lenne egy szelet teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér margarinnal megkenve, felvágottal és zöldségekkel megrakva.

 

A szülők aktivizálása mellett a mozgalom egy országos méretű, reprezentatív kutatást is készít annak kiderítésére, vajon reggeliznek-e a gyerekek, és ha igen, mit esznek? A fentieket megerősítendő, táplálkozástudományi szakemberek szerint ugyanis a nap első étkezése a legfontosabb mind közül, ez pedig különösen igaz a legkisebbekre. És bár a legtöbb szülő tisztában van ezzel, mégis csak kevesen tesznek érte. A kutatás során ezért eddig egyedülálló módon nem csak a szülőket, hanem magukat a gyerekeket kérdezik, így étkezési szokásaikról közvetlenebb információkat kaphatunk.

A kutatás – amelyet az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) is támogat – célja, hogy a szakemberek feltérképezhessék azokat a területeket, ahol hiányosságok vannak. A kérdőívek eredményeit tanulmányban összegzi a Nagyranövök Mozgalom; az ebből levont következtetések birtokában, a későbbiekben sokkal célzottabban szervezhetők a szülőknek szánt figyelemfelhívó, illetve oktató jellegű kampányok. A hamarosan megújuló honlapra a kutatás metódusa és eredményei részletesen is felkerülnek, így nyújtva teljes tájékoztatást az érdeklődőknek.

Bővebb információ: www.nagyranovok.hu

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja