SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Szeresd a testvéredet

Családinet [cikkei] - 2007-10-27
Óriási az érdeklődés Halász Judit vadonatúj lemeze iránt, melyre az ismert versek mellett, Bródy János és Bódi László (Cipő) szerzeményei is felkerültek.
Szeresd a testvéredet

 A művésznő kellemes hangja, a vidám ritmusok, bohókás rímek biztos sikerre számíthatnak a kicsik és a nagyok körében egyaránt.   Eredetileg azt a címet adták a lemeznek, ami az első dalé is, hogy Ne legyen több testvérháború. Ehelyett a negatív kicsengés helyett választották aztán inkább a Szeresd a testvéredet címet. Hiszen  Halász Judit egy ország hangjaként azt szeretné hirdetni, hogy elég a vitákból, a veszekedésből, menjünk afelé, amerre mindannyian szeretnénk!   Úgy látszik, hogy körülöttünk olyan a világ, hogy egyre inkább nem számíthatunk másra, csak a családra!

 A kedves, meghitt hangulatú lemez borítóján a művésznő unokáival látható. A nagyobbik 3 éves, a kisebbik másfél. Nagyon kicsi a korkülönbség a két unoka között. A szülők minden igyekezete és ügyessége ellenére a nagyobb gyerek nem élte meg könnyen azt, hogy trónfosztott lett. Valószínűleg úgy élte meg a kistestvér érkezését, hogy neki kevesebb figyelem, törődés, szeretet jut, mint eddig. Halász Judit éppen ezért arról énekel a lemezen található dalokban, hogy a testvérükkel sokkal erősebbek lesznek, ha segítik egymást, akkor lesz kire támaszkodniuk az életükben, hogy mindig lesz valaki, akivel együtt lehet játszani, később pedig a kisebb megkérdezheti a nagyobbat arról, amit ő még nem tud, tehát segíteni tudnak egymásnak és sokkal erősebb egy gyerek, mint több gyerek!

A lemez dalait bemutató turné már elkezdődött. Karácsony előtt a korábbi évekhez hasonlóan a Vígszínházban lesz hallható Halász Judit!

A lemezen a következő dalok hallhatók:
Ne legyen többé testvérháború,
Panda maci dal,
A testvérem  a legjobb gyerek,
Füstbe ment terv,
Bolondozó,
Lajhár,
Testvérek között,
Békanóta,
A padláson,
Darázs-garázs,
Hóhullásban,
Kobra,
Az ördögfióka és a tündér,
Fiúk dala – lányok dala,
Mackóébresztő,
Anyu, végy egy hegyet nékem,
Bátorító,
Egy pettyes petymeg,
Este,
Haza, anyámhoz

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja