SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Halász Judit: Csiribiri

Családinet [cikkei] - 2009-10-09
A FILMKONCERT ZENÉJE MEGJELENT CD-N!

Tizennyolc megjelent lemez után először egész estés filmkoncertet forgattak a színművésznővel, amelynek zenéje megjelent CD-n is. Halász Judit legnagyobb slágereit tartalmazó lemez a mozipremierrel egyidőben jelent meg október 8-án.
Halász Judit: Csiribiri

A „CSIRIBIRI” albumon a filmkoncert zenei anyaga hallható, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait. A dalok kiválasztása nem volt könnyű, hiszen több évtized zenei terméséből kellett összeállítani a repertoárt.

„Szerettem volna minél több dalt elénekelni a filmben, de valahol meg kellett húzni egy határt. Azokat, amelyeket a gyerekek követelnek, semmiképpen sem hagyhattuk ki. Ilyen a Micimackó, Boldog születésnapot vagy a Sehallselát Dömötör” – meséli a művésznő.

Halász JuditHalász Judit dalain generációk nőttek fel. A filmkoncertben szereplő közönség soraiban gyerekek, szüleik és nagyszüleik énekelnek együtt a művésznővel. Megható képkockáknak lehetünk tanúi.

A színművésznő a magyar irodalom legnagyobb élő és klasszikus költőinek verseit énekelte meg Petőfi Sándortól egészen Tóth Krisztáig; és a hazai zenei élet legnagyobbjaival dolgozott együtt, mint Bródy János, Szörényi Szabolcs, Bódi László „Cipő”, Móricz Mihály, Anti Tamás és Tolcsvay László. Egy példátlan életművet tekinthetünk meg a filmvásznon és hallgathatunk meg a „CSIRIBIRI” albumon.

A színművésznő egyértelműen ikonikus figurája a műfajnak, és annak ellenére, hogy évtizedek óta énekel a gyermekeknek, koncertjei mindig frissek, soha nem érezhető rajta a rossz értelemben vett rutin. Egy rendhagyó filmkoncert és egy rendhagyó koncertalbum. Halász Judit lemezgyűjteményünkből kihagyhatatlan darab! Igazi élmény, amit bármikor újraélhetünk a „CSIRIBIRI” CD segítségével.

Halász Judit:

A Színház- és Filmművészeti Főiskolán elvégzése után a Pécsi Nemzeti Színházhoz szerződött. Fél év után Várkonyi Zoltán meghívta vendégszínésznek a budapesti Vígszínházba, majd a következő évadtól szerződést ajánlott neki. Halász Judit azóta is a Vígszínház, Magyarország legnagyobb prózai színházának tagja.

Közel negyven filmben és annál is több tévéjátékban szerepelt.

Tizennyolc CD-je jelent meg eddig, amelyeken nemcsak énekel, mesét és verset is mond. Új műfajt teremtett: magyar költők verseit énekli a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében – gyerekeknek, felnőtteknek - családoknak. Arany-, platina és gyémánt lemez ékesíti otthonát.
Hagyomány teremtett a Vígszínházban: minden karácsony előtt három vasárnapon énekel a családoknak.

Díjai,kitüntetései:
Jászai Mari-díj - 1971; Varsányi Irén-emlékgyűrű - 1974; Ajtay Andor-díj - 1981, 1994;
Érdemes művész - 1983, SZOT-díj - 1985; Mosoly-rend lovagja - 1987; Erzsébet-díj - 1988; A legjobban éneklő szinésznő közönségdíj - 1990; Déryné-díj - 1994; Magyar Köztársaság Tiszti Keresztje Polgári Tagozat - 1996; Kossuth-díj - 2001; Harsányi Zsolt-emlékdíj - 2001; Miniszteri elismerő oklevél - 2001; Páger Antal-díj -2002; Bilicsi Tivadar-díj - 2002; A gyermekekért Schnell János emlékérem; Móra Ferenc díj - A magyar gyermekkultúráért - 2002; Európa gyermekeinek jövőjéért díj - Az Európa Jövője Egyesület - 2002; Aranykor díj - A legkedveltebb színésznő - 2002; Beválasztottak a halhatatlanok társaságába - 2003; Fonogramm magyar zenei díj - 2005; Aphelandra díj - A közönségnek nyújtott kimagasló humanista teljesítményéért - 2006; Assitej (gyerek és ifjúsági színházak nemzetközi szövetsége) díj a gyerekkultúráért, gyerekszínházakért - 2006; Maecenas-díj - 2007; Prima Primissima díj közönség díjasa – 2008


CD TRACK LISTA
 dalok – szerzők


1. Csiribiri Halász Judit: Csiribiri
Bródy János - Weöres Sándor
2. A dal ugyanaz marad 
Bródy János
3. Táltos mese 
Tolcsvay László – Veress Miklós
4. Károgós 
Anti Tamás – Simkó Tibor
5. Ne legyen többé testvérháború 
Bródy János
6. Boldog Születésnapot! 
Bródy János
7. Testvérek között 
Bródy János
8. Panda maci dal 
Bródy János 
9. Hívd a nagymamát! 
Bródy János
10. Lalálelélóluli 
Bódi László
11. A hegyi tolvaj 
Anti Tamás – Simkó Tibor
12. Bóbita 
Tolcsvay László – Weöres Sándor
13. Csudálatos Mary 
Szörényi Szabolcs – Bródy János
14. Szitakötő tánca 
Bódi László – Kányádi Sándor
15. A „B 612”-es bolygó 
Bródy János
16. Ákom-bákom 
Szörényi Szabolcs – Zelk Zoltán
17. Füstbe ment terv 
Tolcsvay László – Petőfi Sándor
18. Sehall-Selát Dömötör 
Bródy János – Weöres Sándor
19. Vannak még rossz gyerekek 
Bródy János
20. Állatkerti útmutató  
Bródy János – Devecseri Gábor
21. Micimackó 
Bródy János – Milne – Karitnthy
22. Játsszunk együtt! 
Bródy János
23. Minden felnőtt volt egyszer gyerek 
Bródy János

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja