SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

14 pont, amivel gyerekbiztossá tehetjük otthonunkat

Családinet [cikkei] - 2010-07-29
Bármit megtennél, hogy csemetéid biztonságban legyenek. De biztos, hogy a házad is biztonságos? Kövesd tanácsainkat, amelyekkel a gyermekek számára is biztonságos lesz az otthonotok, és Te nyugodtan alhatsz.
14 pont, amivel gyerekbiztossá tehetjük otthonunkat

 

A gyerekszoba
Ellenőrizd a kiságyat! Bizonyosodj meg róla, hogy a kiságy megfelel a legújabb biztonsági előírásoknak. Tartsd távol az elektromos vezetékeket a kiságytól, és ne tedd a kiságyat az ablak közelébe, ha lehetséges.
Szerelj védőhálót az ablakokra! Ne felejtsd: bár az ablakháló biztonságot ad, de nem helyettesíti a szülői felügyeletet!  
 
A fürdőszoba 
Szerelj fel biztonsági gyerekzárakat! Tégy biztonsági zárat a vécékre, hogy a gyerekek ne tudjanak bejutni. Ne feledkezz meg a szekrényekről, gyógyszeres fiókokról és más veszélyes tárgyakról sem!
Kérd meg a vízvezeték-szerelőt, hogy szereljen be túlforrósodást gátló eszközöket a csapokra és a zuhanyrózsára. Szabályozd a víz hőmérsékletét, így elkerülheted a leforrázást.

A konyha
Takard el a fogantyúkat! Tartsd távol a gyerekeket a csábító fogantyúktól, úgy, hogy fogantyúvédőt teszel rájuk.   
Tegyél biztonsági fedőt a szemetesre! A fedő megóvja majd a kis kezüket, de legjobb, ha a szemetes nincs a gyerekek szeme előtt, hogy ne tudjanak belenyúlni.
Szerelj ide is biztonsági zárakat! Minden olyan fiókra tegyél zárat, amiben kések, ollók és éles eszközök vannak. Tartsd távol a gyerekeket a háztartási eszközöket, tisztítószereket tartalmazó szekrényektől!

A házban –úgy általában - 
Rövidítsd le a redőnyzsinórokat!  Használhatsz biztonsági rojtokat és belső fékező szerkezeteket is, ezáltal meggátolhatod, hogy a gyerekek belegabalyodjanak.
Szerelj fel biztonsági „kapukat”! Minden lépcső elé tégy biztonsági kaput, nehogy a szaladgálás közben leessen a lépcsőn a gyerkőc.
Tegyél fel sarok- és élvédőket! Ezekkel megelőzheted a sérüléseket, ha a kicsi nekiesne az éles széleknek.
Szerelj fel az ajtókra csapódásgátló szerkezeteket! Ezek segítségével megelőzhető, hogy a kis ujjaikra csapódjon az ajtó. 
Ha még nincs, akkor szerezz be vezeték nélküli telefont! A gyerekek belegabalyodhatnak a telefonzsinórba. További előnye a vezeték nélküli készüléknek, hogy sokkal egyszerűbb szemmel tartani a kicsiket, ha szabadon járkálhatsz még telefonálás közben is. 

A kert
Legyenek „gyerekmentes” területek! Tiltsd el a kicsiket a grillsütő környékéről és minden olyan terület legyen tiltott zóna, ahol a fűnyírót és szerszámokat tároljátok. 
A medence is legyen biztonságos! Építs egy körülbelül 160 cm magas kerítést a medence köré. Arról is gondoskodj, hogy a medencéhez vezető kapun legyen tolózár, így nem tudnak bemenni a gyerekek egyedül, de vészhelyzet esetén egy felnőtt könnyedén ki tudja nyitni.

Fotó: www.flickr.com

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja