SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

7 tipp, hogyan tegyünk rendet a pincében

Családinet [cikkei] - 2010-08-12
Jó lenne egy rendezett és kényelmes tárolót kialakítani a pincében? Kövesd tanácsainkat és mindez valóra válhat!
7 tipp, hogyan tegyünk rendet a pincében

Szeretnéd a kezedben tartani ezt a listát? Kattints ide, és máris nyomtathatod!

Számold fel a zűrzavart! Kezdd azzal, hogy három kategóriába sorolod a holmikat: megtartandó, elajándékozandó és szemét. Amint végighaladsz a pincében lévő dolgokon, rögtön sorold be őket valamelyik kategóriába. Ha valamit csak nagyon ritkán használsz, azt valószínűleg jobb, ha elajándékozod, vagy kiselejtezed.

Ajándékozd el, vagy dobd ki! Vedd fel a kapcsolatot a helyi segélyszervezetekkel, amelyek boldogan átveszik a holmikat, amiket adományozni akarsz. A szemétre való kacatokat egyszerűen tedd a szemetesbe, vagy a lomtalanító helyre.

Rendszerezd a dolgaidat! Válaszd szét a holmikat és a következőképp csoportosítsd őket: könyvek, sporteszközök, stb. Minden csoportnak legyen meg a maga helye: a könyveket tárold műanyag dobozban a polcon vagy a sarokban. A sportfelszereléseket egy dobozban vidd le a garázsba!

Címkézz! Mindenre, ami nem felismerhető első látásra, tegyél címkét! (Tedd a filctollat és a ragasztószalagot egy zacskóba, vidd magaddal, így mindig kéznél lesz, ha címkézni kell! A dobozoknak mindig az azonos oldalára írj, majd úgy is helyezd el őket egymáson, hogy később ne kelljen az olvasáshoz elforgatni őket.)

Válassz megfelelő polcokat! A polcok a legfontosabbak a pincében, mivel meg kell óvnod a holmikat az elázástól. Hasznos ötlet a fémpolcok beépítése: olcsó és könnyű összerakni, ellenáll a hőnek és a nedvességnek. Sokkal tartósabb, mint a fa.

Ne feledd a tárolódobozokat! A kartondobozok, bármennyire is tartósnak tűnnek, a használat során behorpadnak és tönkremennek, nem biztosítanak megfelelő védelmet. Ehelyett válaszd a tartós műanyag tárolókat, amelyek jobban védik a benne tárolt tárgyakat, jobban zárnak és könnyű őket cipelni (mivel nem túl nagyok).

Lógasd fel! Használj kampókat és szögeket! Így lesz rend a rendetlenség helyén. Lógasd fel az olyan eszközöket, mint például a poroltó, szerszámok és munkakesztyűk.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja