SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Cajun bélszíntekercs chilis salátával

Családinet [cikkei] - 2010-03-11
A vörös és vadhúsos előétel igencsak finomra sikeredett. Ez az előétel bárkit is hívunk vendégségbe, tuti siker lesz!
Cajun bélszíntekercs chilis salátával

Hozzávalók 4 személyre:vörös és vad

  • 40 dkg bélszín,
  • 1 dl olíva olaj,
  • 12 dkg bacon,
  • 1 szál rozmaring,
  • 3 szál kakukkfű,
  • 2 szál borsikafű,
  • 1 szál oregáno,
  • Cayenne bors, fekete bors, só ízlés szerint

A bélszínt lehártyázzuk. Ezek után vagy steak-et vágunk vagy felcsíkozzuk a húst. A fűszereket összekeverjük. Ha a csíkozott verziót választjuk, akkor összeforgatjuk a húst a fűszerekkel. A baconszeleteket függőlegesen a folpackra terítjük, úgy hogy fedjék egymást. A fűszeres húsdarabokat a baconra halmozzuk, majd rúd formában szorosan felcsavarjuk. Hűtőben érleljük. A fóliát eltávolítva, ujjnyi szeleteket vágunk és olíván tetszőlegesen átsütjük.

Chilis saláta:
Hozzávalók 4 személyre:

  • 16 dkg zöld salátamix,
  • 1 db chili,
  • 2 db mangó,
  • gyömbér,
  • koriander,
  • fehér balzsamecet,
  • 1 db lime,
  • 2 cl szezámolaj

A megtisztított, és felkockázott mangót kevés szezámolajon megpirítjuk. Egy kevés mézet és egy pici vizet adunk hozzá. Beforraljuk. Vágott chilivel, gyömbérrel, a lime reszelt héjával, korianderrel, sóval és fehér balzsamecettel ízesítjük. Az egészet a hűtőbe tesszük és alaposan lehűtjük, majd a zöld salátához keverve tálaljuk.

Forrás: www.finomania.blogspot.com

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja