SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Saláták, dresszingek

Kókai Kata [cikkei] - 2005-01-09
Az ünnepek elmúltával mindenkin akadhat egy-két kiló súlyfelesleg. Könnyebb ételekkel és egy kevés mozgással újra formába jöhetünk.
Saláták, dresszingek

Vitaminsaláta

 

Hozzávalók:

  • 40 dkg uborka,
  • 1 csomag retek,
  • 1 csomag újhagyma,
  • 1 zöldpaprika,
  • 1 dl tejföl,
  • 5 dkg juhtúró,
  • 2 dkg reszelt sajt, só, törött bors,
  • 1 citrom,
  • 1-2 kiskanál porcukor,
  • 1 csokor petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma 

Minden hozzávalót apró darabokra vágunk. A citrom levében feloldjuk a cukrot, ráöntjük az anyagokra, a sajtokat is beletesszük, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük. A tetejét apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Könnyű étel.

 

Amerikai dresszing

 

Hozzávalók

  • 200 gr vöröshagyma
  • 2 csomó metélőhagyma
  • 3 dl olíva olaj
  • 5 dl borecet
  • frissen őrölt fehér bors

Keverő edénybe tesszük a lereszelt vöröshagymát, az apróra vágott metélőhagymát, és fehérborssal, sóval fűszerezzük, olívaolajjal, hígított borecettel az egészet elkeverjük. Az elkészített öntetet hűtőbe tesszük, és pár óra múlva használjuk fel.

 

Zöldfűszeres mártás

 

Hozzávalók

  • 1/2 csésze (1,25 dl) sózott vaj,
  • 1/2 citrom leve,
  • 1 gerezd összezúzott fokhagyma,
  • 2 evőkanál apróra vágott zöldfűszer (metélőhagyma, tárkony, petrezselyem, stb.)

 

Keverje össze az olvasztott vajat a fokhagymával, a citromlével és a zöldfűszerekkel, s már kész is az öntet.

 

Francia dresszing

 

Hozzávalók

  • 5 dl étolaj
  • 4 db tojás
  • ½ csomag  metélőhagyma
  • ½ csomag petrezselyem
  • 0,5 dl Worcester szósz
  • 3 dkg mustár
  • 3 dl borecet
  • frissen őrölt fehér bors

A borecethez hozzáadjuk a sót, mustárt, őrölt fehér borsot, finomra vágott metélőhagymát, petrezselymet, majd Worcester szósszal megízesítjük. Jól elkeverjük, majd lehűtjük. A megmosott, leveleire szedett fejes, endívia-, madár- vagy jégsalátát tálalás előtt megforgatjuk az öntetben, majd előhűtött tálakra tálalva, az olajjal meglocsoljuk, keményre főtt, reszelt tojássárgájával megszórjuk, csíkokra vágott tojásfehérjével díszítjük.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja