SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kínai horoszkóp: Tigris

Családinet [cikkei] - 2010-08-27
- Hogyan neveljük a Tigris-gyerekeket?
- A Tigris a Kostól a Halakig
- A Tigris és társai
Kínai horoszkóp: Tigris

TIGRIS

1902 február 8. - 1903 január 28.
1914 január 26. - 1915 február 13.
1926 február 13. - 1927 február 1.
1938 január 31. - 1939 február 18.
1950 február 17. - 1951 február 5.
1962 február 5. - 1953 január 24.
1974 január 23. - 1975 február 10.
1986 február 9. - 1987 január 28.
1998 január 28. - 1999 február 15.
2010 február 15. - 2011 február 3.
2022 február 1. - 2023 január 21.
2034 február 19. - 2035 február 7.

A Tigris vakmerő, merész, tevékeny és szereti a kockázatos vállalkozásokat, melyeknél nem babra megy a játék. Az örök harc az éltető eleme. Mindig nagy célokat tűz maga elé, apró silány vadakkal, félmegoldásokkal nem elégszik meg. Untatja az egyhangúság és zavarja a kicsinyesség. Ha megfelelő zsákmányra talál - lehet ez üzleti élet, a művészet bármely ága, vagy éppen a politika - vad elszántsággal veti magát a küzdelembe. Általában forradalmi gondolkodású, ő az örök ellenzék, aki mindig valami mást, újat akar. Ez készteti arra, hogy harcba szálljon az igazságtalanság ellen, tegyen valamit azért hogy jobbra forduljon a világ sorsa.

Éppen vakmerősége és elszánt konoksága miatt könnyen sebezhető. Ugyanis mindig csak előre néz, ügyet sem vet az oldalról, hátulról jövő támadásokra A győzelem az éltető eleme, de legalább ilyen fontos számára, hogy kivívja környezete csodálatát. Ezt általában meg is kapja, mert határozott fellépését, merészségét még ellenfelei is tisztelik. A személyét övező megbecsülést az élet természetes velejárójának tekinti. Ha megkapja, akkor kissé megszelídül. Ezért a Tigris kitűnő vezető, jó kolléga aki igyekszik mindent megtenni beosztottjai, munkatársai érdekében.

Mivel csodálja önmagát, éppen hiúsága az a csalétek, amivel ketrecbe lehet csalogatni. De itt is óvatosan kell bánni vele, mert bármennyire hiú, a ravaszságot a képmutatást hamar észreveszi és kitör a csapdából. Ilyenkor nem törődik az adott-kapott sebekkel, számára csak az a fontos hogy visszanyerje függetlenségét: Szereti ugyanis a változatosságot a munkában éppen úgy, mint a szerelemben. Ezért is fejeződik be sok Tigris házassága a válóperes tárgyaláson. A nagyjelenetekkel tarkított válás után azonban ismét szent a béke, néha újrakezdődik a kapcsolat, de ha nem, akkor is jó barátok maradnak. A Tigris továbbra is igyekszik gondoskodni élete volt párjáról, mert azt hiszi, hogy felelős sorsának további alakulásáért.
A szerelemben is nemes vadat vesz üldözőbe és addig hajszolja, amíg az kimerülten nem könyörög kegyelemért. Érdekes, hogy a Tigrisnek éppen akkor megy el a kedve az egésztől.
A csinos Tigris-lány gyakran veti magát meggondolatlan kapcsolatokba, hogy aztán kiábrándulva partneréből, csalódjon a szerelemben. De ez egyáltalán nem szegi kedvét és nem tartja vissza attól, hogy szinte azonnal egy újabb kalandba ne bocsátkozzék.
A Tigrisnek általában az élete delén jön meg az esze, de van olyan, akinek még akkor sem. Ha sok vereség éri, akkor keres egy biztos menedéket, meghúzza magát és sebeit nyalogatja. A Tigris-seb gyorsan gyógyul és amint ismét lábra tud állni, újabb portyára indul.

Hogyan neveljük a Tigris-gyerekeket?
A Tigris-gyerekek vidámak, élénkek, tanulni nem szeretnek, de jó az eszük és ezért általában jó bizonyítványt hoznak haza az iskolából. A Tigrisek az örök tréfacsinálók, ezért osztálytársaik szeretik őket. Ha azonban valami nincs kedvükre, akkor könnyen dühbe gurulnak. Ilyenkor néha még verekednek is. A jó szóval nem sokat törődnek, inkább példamutatással lehet hatni rájuk.

A Tigris a Kostól a Halakig
A Kos-Tigris (március 21.-április 20.) veszekedős, rendkívül erőszakos és gátlástalan, mind a munkában, mind a szerelemben.
A Bika-Tigris (április 21.-május 20.) életelve az anyagi biztonság megteremtése. Viszonylag könnyen megsértődik, de haragja nem tart soká. A Tigrisek között ő a legjobb házastárs.
Az Ikrek-Tigris (május 21.-június 21.) hevesen veti bele magát az élet sűrűjébe. Merészsége a vakmerőséggel határos, szerencsés is, ezért karrierje magasra ível. Sokszor házasodik.
A Rák-Tigris (június 22.-július 22.) óvatosan settenkedik zsákmánya után. A legkönnyebben megszelídíthető Tigris, de bármilyen kedvesen dorombol, a karmaira vigyázni kell.
Az Oroszlán-Tigris (július 23.-augusztus 23.) jószívű, adakozó, de jaj annak, aki büszkeségét megsérti. Ilyenkor úgy ordít, hogy még a falak is remegnek. Haragja azonban gyorsan elszáll.
A Szűz-Tigris (augusztus 24.-szeptember 23.) szívesebben használja inkább az eszét, mint a karmát. Tudja, így is eléri célját és a verekedéstől sem fárad el.
A Mérleg-Tigris (szeptember 24.-október 23.) sokat töpreng, hogy a mező vadjai közül melyiket válassza ki magának. De amíg tétovázik, addig általában mindenki elszalad előle. A házasság ketrecéből néha kitör, majd megtépázva kullog vissza.
A Skorpió-Tigris (október 24.-november 22.) nagyon vad, de aki megszelídíti, az megbízható barátra talál benne. De nem árt vigyázni még ekkor sem, mert a karmain fullánk is van.
A Nyilas-Tigris (november 23.-december 21.) szereti a szabadságot, különösen a szerelemben. A sűrű dzsungelben hol ezt, hol azt a vadat üti le.
A Bak-Tigris (december 22.-január 20.) szívós, kitartó, konok és következetes. Amit egyszer kigondol, azt rneg is valósítja.
A Vízöntő-Tigris (január 21.-február 19.) igazi forradalmár, aki elsőként áll ki a barikádra. Igazságszeretete közmondásos. Ezzel okozza magának a legtöbb bajt.
A Halak-Tigris (február 20.-március 20.) érzelemvilága különösen gazdag A kemény munkát nem nagyon szereti, de azért megteremti magának a jólétet.


A Tigris és társai
A Patkány az eszével, a Tigris az erejével éri el azt, amit akar. E két típus jól kiegészítheti egymást, bár a Tigris vadságától a Patkány néha megrémül.
A Tigrist zavarja a Bivaly nyugalma és szívós kitartása. A konzervatív Bivalyt idegesíti a Tigris forradalmi gondolkodása. Nehéz társak.
A Tigris a Tigrissel nagyon jól eljátszik, dorombolnak, hízelegnek egymásnak. Csak az a baj, hogy mindegyik a család feje akar lenni és ilyenkor a puha mancsokból előmerednek a hegyes karmok.
A Nyulat lenyűgözi a Tigris bátorsága, vakmerősége és azt reméli hogy biztonságra talál mellette. Reményében általában nem csalatkozik, mert a Tigris szereti, ha gondozzák otthonát amíg ő zsákmány után csatangol.
A Sárkány tudja, hogy rangban a Tigris fölött áll, de fölényét sohasem érezteti. Ezt a hiú Tigris értékeli, ezért jó kapcsolat alakulhat ki közöttük.
A Kígyó okossággal és ravaszsággal harcol a Tigris ellen. Ha már harcolni kell, az jóra nem vezet.
A szereti a Tigris harcias vakmerőségét, a Tigris szívesen megfogadja a Ló tanácsait. Az élet harcában tartós kapcsolat alakulhat ki közöttük.
A Kecske kitűnően tud alkalmazkodni de a Tigris természete már az ő tűrőképességét is meghaladja. Hamarosan súlyos nézeteltérésre kerülhet sor: Ekkor a Kecske szépén elkullog.
A Majom a Tigrissel is tréfálkozik, amin a Tigris eleinte jót mulat, de aztán megelégeli a dolgot, és ilyenkor a Majom örül, ha elmenekülhet.
A Kakas ugyanolyan büszke mint a Tigris. Egyik sem szeret engedni, ezért gyakoriak a viták.
A Kutya nagyra értékeli a Tigris bátorságát, vakmerőségét céltudatosságát. A Tigris a Kutya mellett megnyugszik és jó barátra talál benne. Tartós barátság, tartós szerelem.
A Disznó megérti a Tigrist ezért igyekszik is segíteni neki. A Tigris ezt alig tudja viszonozni valamivel. Kettőjük közül a Disznó csalódik nagyobbat.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
Klimax: teljes kép a változókorról

Klimax: teljes kép a változókorról

Vannak, akiket hirtelen és váratlanul ér, hogy beléptek a változókorba, míg mások évek óta tudatosan készülnek rá. Mutatjuk, melyek a klimax tünetei, és hogy milyen életmódbeli és étrendbeli változásokkal tudunk enyhíteni a kellemetlenségeken.
Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

A női ciklus során számos változást tapasztalhatunk, amelyek közül az egyik leggyakoribb a barna folyás. Sokan aggódnak, amikor ilyen jelenséget tapasztalnak, hiszen nem mindig egyértelmű, hogy mi állhat a háttérben.
Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

A betegszervezetek olyan non-profit szervezetek, amelyek rendkívül értékes segítséget adhatnak különböző krónikus betegségben szenvedőknek a klasszikus értelemben vett betegellátáson túl. Ezek a szervezetek adott betegségcsoportok szerint szerveződnek, és döntően önkéntesek munkáján alapulnak. A Magyar Tüdőfibrózis Egyesület a tüdőfibrózissal élők számára nyújtja azokat a betegszervezeti szolgáltatásokat, amelyek jelentős befolyással lehetnek az érintettek életminőségére.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
A szerkesztő ajánlja