SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kínai horoszkóp: Nyúl (Macska)

Családinet [cikkei] - 2010-09-03
- Hogyan neveljük a Nyúl-gyerekeket?
- A Nyúl a Kostól a Halakig
- A Nyúl és társai
Kínai horoszkóp: Nyúl (Macska)

NYÚL

1915. február 14.-1916. február 2.

1927. február 2.-1928. január 21.
1939. február 19.-1940. február 7.
1951. február 6.-1952. január 25.
1963. január 25.-1964. február 12.
1975. február 11.-1976. január 30.
1987. január 29.-1988. február 16.
1999. február 16.-2000. február 4.
2011. február 4. - 2012.  január 22.
2023. január 22. - 2024.  február 9.
2035. február 8. - 2036. január 27.

A Nyúl az állatövi jegyek között az irgalmas szamaritánus. Jóindulata határtalan. Arra született, hogy segítsen embertársain, ápolja a betegeket, vigasztalja a csüggedőket. Hasznos tanácsokkal látja el a gyermekük miatt kétségbeesett szülőket éppúgy, mint a reménytelen szerelmeseket. Együttérzése, jószándéka valóban nagy hasznot jelent környezetének. E tulajdonságát nem rejti véka alá mert beláthatatlan időn át tud beszélni elsősorban önmagáról. Szóáradatában a valóság keveredik a költészettel és talán maga sem tudja hogy a kettő között hol a határ. Ez a koktél elemi erővel hat. Egyesek úgy isszák, mint a nektárt és hallgatnák napestig, mások már az első kortytól rosszul lesznek és elrohannak. Ez önérzetében sérti a Nyulat és a világban csalódva elszalad egy másik Nyúlhoz, hogy kiöntse a lelkét.

Sok könnyet ontottak már a Nyulak az emberiséget ért fájdalmak miatt. Szeretnék a bajokat orvosolni, az örök békét megteremteni, a Mennyországot a Földre hozni. De erre képtelenek, mert csak gyenge Nyulak.
A Nyúlban fenntartás nélkül meg lehet bízni. Ezt főnöke is tudja, akinek pillanatok alatt ő lesz a jobbkeze. Előléptetését nem gyors munkájával, észjárásával érdemli ki, sokkal inkább szorgalmával, kitartásával, alaposságával. Soha nem veszti el a türelmét. Ha egy átláthatatlan feladattal találkozik, addig nem nyugszik, amíg meg nem oldja. Időbeosztása példás és mindig pontosan tudja, mikor mit kell tennie.
Kitartásának köszönhető, hogy anyagilag mindig boldogul. Jó az üzleti érzéke ki tudja használni az éppen adódó lehetőségeket. Gyakran a bankszakmában helyezkedik el. De lehet kiváló jogász, megállja a helyét a diplomáciai szolgálatban is.
Szeret elegánsan öltözködni, fontosnak tartja a jó megjelenést és kedveli az ékszereket. Mivel művészi adottságoknak sincs híján, jó festő, író, költő válhat belőle. Kitűnően ért ahhoz, hogy a családi vállalkozásokat megszervezze, irányítsa és felvirágoztassa.
Életelve: nyugalom, béke, harmónia. De, aki csak erről az oldaláról ismeri, alaposan téved, mert a jámbor Nyúl elszántan harcol az igazáért. Sőt pereskedik a fülemüle-füttyért még akkor is, amikor már érzi, hogy az egésznek semmi értelme. Ez a makacsság hibája és erénye. Mert amit a fejébe vesz, azt tűzön vízen keresztül eléri.
A Nyúl-nők bájosak, kedvesek, de egy kicsit mindig szomorúak. Példás háziasszonyok, akik férjüknek, gyermekeiknek biztos menedéket teremtenek. Otthonuk ragyog a tisztaságtól, kitűnően főznek, mindig új ételeket találnak ki, hogy ezzel is változatosabbá tegyék a Nyúl-család életét. És nagyon szomorúak, ha az ínyenc falatok nem ízlenek. A Nyúl-nő nagy álma egy kis kertes ház. Ha ezt megkapja, a kertben már az első tavaszon kivirágzik minden.
A Nyúl-férfi is szereti otthonát, azonban ha csalódik élete párjában, mert nem azt kapja amit várt, akkor veszekedés nélkül csendesen kereket old. De azután jó barátok maradnak.

Hogyan neveljük a Nyúl-gyereket?
A Nyulak a mama kedvencei, különösen a kis nyuszilányok. Ebből az a baj származhat, hogy sokáig önállótlanok maradnak. Úgy tanulnak, ahogy később dolgoznak: derekasan és lelkiismeretesen. Kevés barátjuk van, mert nem szeretik a kusza kapcsolatokat. Félénkebbek más gyerekeknél és könnyen megbántódnak. Ne essen meg a szívünk rajtuk, ne csomagoljuk őket vattába. Neveljük őket önállóságra, hogy felnőttként könnyebben megállják a helyüket.

A Nlyúl a Kostól a Halakig
A Kos-Nyúl (március 21.-április 20.) ügyesen elkerüli a kellemetlen helyzetet. Ő a legtalpraesettebb valamennyi Nyúl között és nem ijed meg semmitől. A vitákban mindig ő kerekedik fölül.
A Bika-Nyúl (április 21.-május 20.) az állatövi jegy mintaképe. Megbízható társ, szívélyes vendéglátó, néha azonban roppantul makacs.
Az Ikrek-Nyúl (május 21.-június 21.) megbízható munkás. Nagyszerű ígéreteinek még a felét sem szabad elhinni. Szellemességével győzi le ellenfeleit.
A Rák-Nyúl (június 22.-július 22.) mindennél többre becsüli a nyugalmat. Gyorsan barátkozik, hiszékenysége sok bajba sodorja. Szomorúságával megnehezíti életét.
Az Oroszlán-Nyúl (július 23.-augusztus 23.) elve: élni és élni hagyni. Barátságos, nagyvonalú, de nem tanácsos veszekedni vele.
A Szűz-Nyúl (augusztus 24.-szeptember 23.) túlságosan elővigyázatos, ő az igazi gyáva Nyúl, ha az érvényesüléséről van szó. Csak akkor tesz komolyabb lépéseket, ha az élet erre nagyon rákényszeríti. Körültekintő és jó üzletember.
A Mérleg-Nyúl (szeptember 24.-október 23.) minden társaság szívesen látott vendége, bár szóáradata miatt néha unalmas. Szelíd és szellemes kifogásokkal mentegeti hibáit.
A Skorpió-Nyúl (október 24.-november 22.) külsőleg nyugodt és barátságos, de ennek nem szabad hinni. Energiájával hegyeket képes megmozdítani. Nem tanácsos megbántani, mert bosszúálló.
A Nyilas-Nyúl (november 23.-december 21.) az állatövi jegy legsikeresebb szülötte. A sors csapásaival nem törődik és igaza van, mert a szerencse az ölébe hull.
A Bak-Nyúl (december 22.-január 20.) szorgalmas és alapos. Sokat kell dicsérni, hogy ne legyen pesszimista.
A Vízöntő-Nyúl (január 21.-február 19.) nyíltszívű és adakozó. Élvezi a függetlenségét és nem szereti, ha beleszólnak a dolgaiba.
A Halak-Nyúl (február 20.-március 20.) mindig társaságot keres magának, annak ellenére, hogy ott ő a tréfák áldozata. Nehezen érvényesül az életben, de mindig megtalálja azt, aki segít neki.

A Nyúl és társai
A Patkányból hiányoznak azok a mély érzések, amiből a Nyúlnak bőségesen jutott. Ez zavarja a Nyulat, aki a Patkányt lelketlennek tartja. Félő, hogy kapcsolatuk nem hosszú életű.
A Bivaly és a Nyúl jó társak lehetnek. Mindkettőjüknek a család az a biztos menedék, ahová visszavonulhatnak a külvilág viharai elől.
A Tigris és a Nyúl ellentétes világban élnek. Az egyik erőtől duzzad, a másik rendkívül érzékeny. Ezért kapcsolatuk rövid időre szól.
A Nyulak egymás között legfeljebb csak a pénz miatt civakodnak. Otthonuk bővelkedik a meghitt beszélgetősarkokban, ahol kiélhetik túltengő érzelmeiket.
A Sárkány jó társ a szeretetre éhes Nyúl számára, aki csodálja a Sárkány szellemességét és biztonságban érzi magát az erősebb mellett.
A Kígyó sok szeretettel halmozza el a Nyulat. A szerelemben is megértik egymást, de a Kígyó néha mellékutakon settenkedik.
A úgy érzi, hogy magasan a Nyúl felett áll. Egyébként is szereti a hosszú vágtákat, a Nyúl viszont szívesebben gubbaszt a házában.
A Kecske és a Nyúl egyaránt érzékeny és házias. Hosszú távon azonban egymás terhére lehetnek.
A Majom pezsgő életet visz a Nyúl életébe, aki roppant élvezi a Majom vidámságát.
A Kakas csak önmagával törődik és figyelembe sem veszi a Nyuszit, aki az oldalához szeretne simulni. Nagyon meg kellene változnia, hogy a Nyúl kedvence legyen.
A Kutya éppúgy vágyik a szeretetre, mint a Nyúl. Ez döntő lehet egy tartós kapcsolat kialakításában. De ha a Kutya ugatni kezd, a Nyúl messze fut.
A Disznó a Nyúl szerencsemalaca. Találkozásuk egész életre szóló békét jelenthet.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
Klimax: teljes kép a változókorról

Klimax: teljes kép a változókorról

Vannak, akiket hirtelen és váratlanul ér, hogy beléptek a változókorba, míg mások évek óta tudatosan készülnek rá. Mutatjuk, melyek a klimax tünetei, és hogy milyen életmódbeli és étrendbeli változásokkal tudunk enyhíteni a kellemetlenségeken.
Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

A női ciklus során számos változást tapasztalhatunk, amelyek közül az egyik leggyakoribb a barna folyás. Sokan aggódnak, amikor ilyen jelenséget tapasztalnak, hiszen nem mindig egyértelmű, hogy mi állhat a háttérben.
Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

A betegszervezetek olyan non-profit szervezetek, amelyek rendkívül értékes segítséget adhatnak különböző krónikus betegségben szenvedőknek a klasszikus értelemben vett betegellátáson túl. Ezek a szervezetek adott betegségcsoportok szerint szerveződnek, és döntően önkéntesek munkáján alapulnak. A Magyar Tüdőfibrózis Egyesület a tüdőfibrózissal élők számára nyújtja azokat a betegszervezeti szolgáltatásokat, amelyek jelentős befolyással lehetnek az érintettek életminőségére.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
A szerkesztő ajánlja