SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Fogyasztóvédelmi hatóság: a vizsgált 10 szén-monoxid érzékelő egyike sem felelt meg az előírásoknak

Családinet [cikkei] - 2014-12-13
Április után idén már másodszor vizsgált szén-monoxid-érzékelőket a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH): az ellenőrzött 8 elemes és 2 hálózati feszültségről működtethető érzékelő egyike sem jelezte a meghatározott szén-monoxid-koncentrációt a megadott időn belül - közölte a hatóság az MTI-vel.
Fogyasztóvédelmi hatóság: a vizsgált 10 szén-monoxid érzékelő egyike sem felelt meg az előírásoknak

A fogyasztóvédelmi felügyelőségek mind a 10 vizsgált termék további forgalmazását megtiltották.    

Az NFH kifejti: amint a levegő szén-monoxid-koncentrációja eléri a megadott szintet, az érzékelőnek fény- és hangjelzéssel kell figyelmeztetnie a felhasználót. Már az alacsony koncentrációt is jeleznie kell a készüléknek, de amint nő a szén-monoxid-szint, a jelzési idő lerövidül. A jelzési időt a szabvány úgy határozza meg, hogy adott koncentráció mellett az érintett helyiségből való távozás biztonságosan megoldható legyen.
    
Az elvégzett kísérletek rávilágítottak arra, hogy a vizsgált riasztók egyike sem jelzett a megadott koncentrációnál, a megadott időn belül. Az érzékelők közül 6 (5 elemes és egy hálózatról működtethető), egyáltalán nem jelzett a legmagasabb szén-monoxid-koncentrációnál sem.



Forrás: MTI
Fotó: commons.wikimedia.org

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja