SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Szén-monoxid-jelzőket oszt a budavári önkormányzat

Családinet [cikkei] - 2017-11-27
Ezerháromszáz szén-monoxid-jelző készüléket vásárolt a Budavári Önkormányzat. Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményük szerint önkormányzati lakások bérlőinek osztják ki az eszközöket.
Szén-monoxid-jelzőket oszt a budavári önkormányzat

(A kép illusztráció)

Munkatársaik - akik arcképes igazolvánnyal azonosítják magukat - a következő hetekben személyesen viszik ki és üzemelik be a 11 millió forintos beruházással megvásárolt életmentő berendezéseket, hogy megelőzzék a mérgezéseket. Az első készüléket Nagy Gábor Tamás polgármester adta át egy kerületi polgárnak - írták. 

A kerület emellett évente 60-70 millió forintot költ az önkormányzati tulajdonú lakások kéményeinek bélelésére, mivel fűtéskorszerűsítésnél ez ma már kötelező - jelezték.

Mint írták, Magyarországon évente átlagosan 400 esetben riasztják a tűzoltókat szén-monoxid-mérgezéssel összefüggő esethez, felhívva a figyelmet, hogy a tökéletlen égés során keletkező szén-monoxid az emberi érzékszervek számára felismerhetetlen, színtelen, szagtalan, íztelen, a levegőnél valamivel könnyebb, mérgező gáz.

(Kapcsolódó cikkünk:  Szénmonoxid-mérgezés: még javában tart a fűtésszezon!)

Forrás: MTI
Fotó: Pyb / https://commons.wikimedia.org

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja