SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Óvodába megy Nagy-Britannia jövendő uralkodója

Családinet [cikkei] - 2015-12-18
Óvodába megy januártól György herceg, Nagy-Britannia jövendő uralkodója. A hírt pénteken jelentették be a szülők, vagyis Vilmos cambridge-i herceg és hitvese, Katalin hercegnő. Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti.
Óvodába megy Nagy-Britannia jövendő uralkodója

A hír jelentőségét az adja, hogy György - a hercegi pár elsőszülött gyermeke, aki jövőre hároméves lesz - mindössze a második olyan brit uralkodójelölt, akit óvodába adnak. Az első édesapja, Vilmos volt; korábban a brit trón várományosait mindig valamelyik királyi rezidencián készítették fel az iskolai életre.

György herceg a jövő hónaptól a Westacre Montessori School Nursery nevű gyermekintézménybe jár majd. A kelet-angliai Norfolk megyében működő óvoda - elnevezéséhez híven - a Montessori-féle nevelési elveket alkalmazza, és a brit oktatási felügyelettől (Ofsted) az idén általános "jó" minősítést kapott. Az óvoda a szülők norfolki rezidenciája, Anmer Hall közelében van.

A hercegi pár a hír bejelentése alkalmából - hosszú idő óta először - új családi fotót is közzétett. A fénykép - amelyet Chris Jelf ismert brit fotográfus készített október végén - Vilmost, Katalint, Györgyöt és húgát, a májusban született Charlotte hercegnőt ábrázolja a házaspár londoni rezidenciája, a Kensington-palota kertjében.

Vilmos és családja azonban a karácsonyt várhatóan nem itt, hanem norfolki otthonában tölti. A királyi család ugyanis hagyományosan II. Erzsébet királynő téli rezidenciáján, az Anmer Halltól néhány kilométerre fekvő Sandringham kastélyában ünnepli a karácsonyt.

A 89 esztendős uralkodó és 94 éves férje, Fülöp edinburghi herceg a héten utazott Sandringhambe a karácsonyi vakációra, mégpedig menetrendszerű vonattal a londoni King's Cross pályaudvarról. A királyi ház tájékoztatása szerint az uralkodói házaspár a szabvány 34,40 fontos (15 ezer forintos) másodosztályú jegyárat fizette. 

A tájékoztatás kitér arra is, hogy a vonat három perc késéssel érkezett a kastélyhoz közeli King's Lynn állomásra.

Forrás: MTI
 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja