SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Nem oldaná meg a szülők problémáját a rövidebb nyári vakáció

Családinet [cikkei] - 2016-08-16
Nem oldaná meg a szülők problémáját a rövidebb nyári vakáció - írja a Magyar Hírlap szombati számában.
Nem oldaná meg a szülők problémáját a rövidebb nyári vakáció

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke a lapnak elmondta, hogy bár szó esett a nemzeti alaptanterv átalakításával kapcsolatban a szünidő hosszáról a köznevelési kerekasztalon, komolyabb konzultációra eddig nem került sor a témában.

A pedagóguskar elnöke szerint a tanév beosztása aránytalan, ugyanakkor nagy kérdés, hogy jobb lenne-e a szüneteket arányosan elosztani, vagy szükség van a feltöltődéshez egy hosszabb vakációra.

A pedagóguskar elnöke úgy látja, a szülőknek a gyermekfelügyelet megoldása az általános iskola első hat évében okozhat gondot, és arra hívta fel a figyelmet, a magyar iskolaépületek nagy része jelenleg nem alkalmas arra, hogy a hőség idején tanítsanak, tanuljanak benne.

A gyerekek június elejétől, sőt, már májusban is legyezik magukat a padban, így kevéssé tudnak koncentrálni - fogalmazott Horváth Péter, aki szerint a tanév rendjének átalakítására vonatkozó elképzelések még nagyon "nyersek", és rengeteg kérdést vetnek fel.

Forrás: MTI
Fotó: Tumisu/pixabay.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja