SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Újabb magyar orvosi bravúr

Családinet [cikkei] - 2018-08-21
Ismételten sikeres műtétet végeztek el a bangladesi sziámi ikrek szétválasztásán dolgozó orvosok.
Újabb magyar orvosi bravúr

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány tájékoztatása szerint az orvostudományi áttörést jelentő agyi érszakasz-szétválasztás második lépésére augusztus 19-én került sor Bangladesben

Csókay András, Hudák István és Pataki Gergely újabb eret zártak el, megkönnyítendő a kétéves ikrek, Rabia és Rukia koponyájának végleges szétválasztását. 

Az első műtét február végén volt. Akkor választották szét a fő agyi szállítóér-hálózatot. A rendhagyó operációt endovaszkuláris úton, vagyis a combok fővénájából az érfalon belüli megközelítéssel végezték.

A hátralévő beavatkozásokra való magyarországi felkészülés során nagy teljesítményű számítógéppel végzett elemzéssel és háromdimenziós modellezéssel, az ikrek agyának pontos feltérképezésével fény derült arra, hogy lehetőség van még egy érelzárásra. Ezt a műtétet végezték el augusztus 19-én a világ egyik legismertebb neurointervenciós szakembere, Hudák István vezetésével Bangladesben - részletezte a szervezet, amely Pataki Gergely vezetésével 2010 óta rendszeresen teljesít plasztikai helyreállító missziókat Bangladesben.

Az alapítvány felhívta a figyelmet arra: még a sziámi ikreknél is igen ritka, az esetek mindössze 2-6 százalékában fordul elő, hogy a koponyájuknál nőnek össze. A probléma megoldása rendkívül nehéz, gondosan megtervezett műtétsorozattal lehetséges.

A magyar orvoscsoport által alkalmazott eljárás új utakat nyithat meg az agyi érbetegségek, daganatok és a sziámi ikrek kezelésében - mutatott rá az szervezet.

Forrás: MTI
Indexkép: Youtube

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja