SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Saját édesapja ajánlotta fel veséjét a négyéves kisfiának - így mentette meg az életét

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-04-24
Egy bukaresti édesapa megmentette kisfia életét azzal, hogy átadta számára a veséjét. A rendkívül kockázatos műtétet Kolozsváron végezték.
Saját édesapja ajánlotta fel veséjét a négyéves kisfiának - így mentette meg az életét

/Kiemelt képünk illusztráció/

Amikor felnőtt donor szervét ültetik egy gyerek szervezetébe, az mindig bonyolult és kockázatos műtétnek számít

Új esélyt kapott az életre az a négyéves kisfiú, akinek édesapja ajánlotta fel a veséjét. A gyerek súlyos veseelégtelenségben szenvedett, ezért volt szükség transzplantációra. A rendkívül bonyolult műtétre Kolozsváron került sor - erről a Krónikaonline írt.

A műtét sikeres volt a kor- és testsúlykülönbség ellenére is. A gyermeknek élete során rengeteg időt kellett kórházban töltenie a betegsége miatt, most azonban új esélyt kapott az életre. 

Az édesanya elmondta, hogy a transzplantáció előtt még két műtétet végeztek a kisfiún, és folyamatosan vizsgálták őt, állandó felügyelet alatt állt. Arról is mesélt, hogy eddig azért nem tudták elvégezni a transzplantációt, mert túl kicsi volt a gyermek. 

Amikor felnőtt donor szervét ültetik egy gyerek szervezetébe, az rendkívül bonyolult és kockázatos műtétnek számít. Négy és fél órán át tartott az operáció. 

Florin Elec, a transzplantációs központ vezetője elmondta, hogy egy agyhalott donortól kapott volna vesét a gyerek - eredetileg erre vártak -, ám végül mégis az édesapa segítségével végezték el a szervátültetést. Elmondták azt is, hogy az élő donortól kapott szerv hosszabb távon jobban működik. 

A kisfiú a műtét után már jól van, sokat játszik. 

Indexkép (illusztráció): Engin Akyurt képe a Pixabay-en

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja