SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Néhány gondolat a lll. Unoka-Nagyszülő Informatikai Versenyről

[cikkei] - 2005-11-21
Kora hajnalban arra ébredtünk, hogy édesen kacag kisfiunk. Hiába, szép napra ébredtünk! Unoka- Nagyszülő verseny a vasárnapi program!
Néhány gondolat a lll. Unoka-Nagyszülő Informatikai Versenyről

A Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központban a III. Unoka-Nagyszülő Informatikai verseny került megrendezésre múlt vasárnap. Vidékről utaztunk, korán indultunk, hogy megelőzzük a tömeget, ne kelljen hosszú sorokban az utcán kígyózni. Igen kellemes meglepetés volt számunkra, hogy idén a hosszú sor is kimaradt. Pillanatok alatt regisztráltak a versenyzők, kezükben a kód, a terem száma, el sem lehet felejteni, téveszteni! Az aulában kedves vendéglátók, terített asztalok, gyönyörű virágok…

A kiírt időpontban elkezdődik a megnyitó, pár perc csupán, és máris jönnek a technikai részletek. Ennyi bevezető után a versenyzők el is foglalhatják a helyüket, és magukra maradnak. Azért annyira mégsem! Bár egyetlen segédeszközt sem vihetnek magukkal a terembe, azért volt egy hatalmas segítségük: mindannyian egy számítógép előtt ülnek, unokák-nagyszülők párban, és minden kérdésre megkereshetik a választ az interneten. Hiszen informatikai versenyről van szó! A verseny célja nem is a tudás, hanem maga az internet használat. Hiszen az unokák kisebbjei, és a nagyik többsége is csak tanulgatja ezt a világot. Milyen egyszerű így népszerűsíteni egy olyan dolgot, ami ma már a mindennapjaink része: adunk egy feladatot, oldd meg, használd az internetet!

Az idei 70 feladat megoldásához 90 perc állt a versenyzők rendelkezésére. A feladatsor úgy van összeállítva, hogy legyen az unokának való is, és a nagyik is használhassák tudásukat! Közös a munka, közös a siker! A másfél óra eltelte után az aula ismét várja a vendégeket. Az éheseket a terített asztal, az unatkozni készülőket pedig egy kedves bábműsor. Amíg a közönség vár a zsűri döntésére, jól szórakozik: a gyerekek tátott szájjal csodálják a bábokat, észre sem veszik, hogy mennyi idő eltelt.

 

Egyszer csak a színpadon újra ott áll Péter Gyöngyi és már be is jelenti, a döntés megszületett!

Először néhány szó a statisztikáról: A versenyre 120 páros (nagyszülő és unoka) regisztrált. A legidősebb induló 84 éves, a legfiatalabb 4 és fél éves (ahogy ő maga mondta: fél és négy) volt. A legtávolabbról egy nagypapa a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, 2968 lakosú Levelek-ről érkezett. A nagyszülők között szelíd női fölény mutatkozott (58,97 % és 41,03 %). Míg a korábbi versenyeken jelentékeny budapesti túlsúly volt érezhető, egy év alatt e trend megfordult és kiegyensúlyozódni látszik a főváros és vidék aktív időseinek aránya (Bp: 50,42 %). Ami különösen érdekes, hogy a versenyen indulók nagy része az Interneten értesült először a verseny híréről.

 

Az első helyezett nagyszülő–unoka páros Alak Mária és Vass Bálint volt. Gratulálunk nekik!

 

 

A szervezőknek is csak gratulálni tudunk, nagyon profi csapat áll a verseny mögött, nagyon jól szervezett a rendezvény! Köszönjük, hogy mi is kipróbálhattuk magunkat, reméljük jövőre is ott lehetünk!


 

 

 

 

 

 

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja