SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Levelezzünk idegen nyelven

Beck Hajnalka [cikkei] - 2005-11-21
Gyerekkoromban minden hónapban izgatottan vártam a postást, hogy hoz-e nekem levelet a Szovjetunióból. A különleges, idegen külsejű boríték mindig rejtett valami csodát - aranyozott képeslapot, kétdimenziós naptárat, vagy matricát.
Levelezzünk idegen nyelven

Egyszer egy igazi orosz babát is kaptam! 12 évesen órákig képes voltam üldögélni a rövidke levél fölött szótárral a kezemben, hogy megértsem, mit írt a barátnőm. A levél nélkül ezt aligha tettem volna meg.

Manapság mindenki úgy gondolja, hogy csak akkor tanulhat meg egy nyelvet igazán, ha külföldön él. Ez nem igaz. Akkor is elsajátíthatunk egy nyelvet viszonylag magas szinten, ha nem tartózkodunk az adott nyelvet anyanyelvként beszélő közösségben. Ami hiányzik itthon, az inkább a kulturális tényező, semmint a nyelvi. Azaz, nem ismerhetjük meg az idegen ország kultúráját, az emberek mentalitását, gondolatvilágát.

Ha nem engedhetjük meg magunknak - vagy gyerekeinknek - azt a luxust, hogy hosszabb időt külföldön töltsünk, akkor jöhet jól egy külföldi levelezőpartner. Manapság ritkábban használjuk a postát - bár a külföldről érkezett levél szerintem még a mai gyerekeknek is izgalmas dolog - inkább emailt küldünk. A cél szempontjából ez is teljesen megfelelő! Email, vagy postai levél - a lényeg ugyanaz! Nyelvgyakorlás!

Fotó: stux/pixabay.com

Beck Hajnalka


Beck Hajnalka
Nyelvtanár, online tutor

Elérhetőségeim:
Honlap: http://www.lingvico.hu/hajninyelviskolaja
http://nemetmunka.lap.hu/bemutatkozas/

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja