SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Fenntartható anyagokra áll át a Lego - megszűnhetnek a műanyag darabok

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2020-05-12
A vállalat célja, hogy tíz éven belül minden játékuk fából vagy cukornádból készüljön. A gyerekeknek ettől még nem kell aggódniuk: azt ígérik, az építőelemek ugyanolyan színesek maradnak, mint eddig megszokták.
Fenntartható anyagokra áll át a Lego - megszűnhetnek a műanyag darabok

2030-ra száz százalékig fenntartható alapanyagok gyártására tervez átállni a Lego – írja a Telegraph. Ezt a cég vezetője, Niels B. Christiansen jelentette be, majd sietett hozzátenni: a Lego új figurái és építőelemei ugyanolyan színesek és tartósak lesznek, mint a régiek, csak éppen sokkal kevésbé környezetszennyező módon gyártják őket. Terveik szerint fából és cukornádból készült elemek fogják felváltani a műanyagot.

A cég számára nem ismeretlen a fából készült darabok gyártása, hiszen 1932-es alapításától 1947-ig kizárólag így készültek a játékaik. Ekkor döntött úgy az alapító Olek Kirk Christiansen dán asztalosmester, hogy áttér a jóval olcsóbb műanyag használatára, ám nem aratott vele osztatlan sikert: a játékboltok nevetségesnek tartották és visszaküldték a műanyag elemeket, amelyek ráadásul nem is illeszkedtek egymáshoz megfelelően.

Miután Olek fia, Godtfred 1954-ben átvette a cégvezetést, felülvizsgálta a műanyag darabok rendszerét, és többéves fejlesztés után 1958-ban piacra dobta a Legót a ma ismert formájában. A cég azóta is a Christiansen család tulajdonában van.

Kapcsolódó cikkeink:

Kép: eak_kkk / pixabay

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja