SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Dübörög a ZöldForgó Élményprogram - még több ezer iskolásra vár az ingyenes digitális játszóház

Családinet [cikkei] - 2022-03-31
Már több mint 26 ezer általános iskolás próbálhatta ki a ZöldForgó Élményprogram izgalmas, "zöld" játékait, és tanulhatott a klímaváltozásról, a túlfogyasztásról, az újrahasznosításról, energiapazarlásról és az élővizek szennyezettségéről modern, digitális formában. Az országban egyedülálló edukációs program folytatódik a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének (KSZGYSZ) szervezésében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatásával.
Dübörög a ZöldForgó Élményprogram - még több ezer iskolásra vár az ingyenes digitális játszóház

 

Élményt adunk, értéket teremtünk

Az egyedülálló környezetvédelmi szemléletformáló program, a ZöldForgó Élménynap 2020 tavaszán indult útjára. Célja, hogy korszerű szakmai támogatást nyújtson a pedagógusok környezeti nevelési tevékenységéhez, olyan generáció felneveléséhez, amely számára a fenntartható fejlődés, a környezettudatosság teljesen természetes és magától értetődő.

„Célunk, hogy a gyerekeknek hasznos és mindennapokban is használható információkat adjunk át a jövőről, kihívásainkról és azok megoldási lehetőségeiről a fenntarthatóság témakörében. Tesszük mindezt egyszerre rendhagyó és előremutató, korszerű (technikai) eszközök használatával, így nem egy egyszeri élményt, hanem egy hosszú távú játékos edukációs programot kínálunk a gyermekek részére az élményprogram változatos elemeivel” - mondta el Hankó Gergely, a KSZGYSZ ügyvezetője.


Több tízezer magyar általános iskolás

Eddig 91 helyszínen 26.500 diák próbálhatta ki személyesen az élménynap izgalmas digitális eszközeit, játékait – térítésmentesen.  A rendezvénysorozat még nem ért véget, összesen 150 helyszínre látogat majd el az ország egész területén. A ZöldForgó Élménynap a hagyományos edukációs eszközökön kívül a 21. század adta digitális lehetőségeket kihasználva a kiterjesztett- és virtuális valóság eszközeit segítségül hívva mutatja be a gyerekeknek a bolygóbarát cselekvés lehetőségeit.

 

Ízelítő a játékokból

AR kiállítás , VR kvíz

Az installációk nemcsak képek, a kiterjesztett valóság (AR) technológiával támogatott plakátok életre kelnek a helyszíni tabletek segítségével, és egy kortárs diák bolygóvédő tanácsait is megnézhetik az iskolások. VR szemüveg segítségével – majdnem szó szerint – egy hulladékfeldolgozó üzembe is bepillanthatnak a gyerekek.


Hogyan lehetsz vízörző?

 

Mire szavazol?

Hogyan kell egy boltban tudatosan vásárolni? – a fenntartható vásárlás élményét is kipróbálhatják a gyerekek, akik így – többek között – azt is megtanulhatják, hogy a boltok polcairól milyen csomagolású termékeket érdemes a kosárba rakniuk.

A ZöldForgó program nagykövete az Alma Együttes, így az Élménynap himnuszát is ők írták, sőt a program része az Alma koncert, ahol a gyerekek együtt énekelhetik a zenekarral a „ZöldForgó!” című dalt:

Keresse a ZöldForgót a közösségi oldalakon is:

ZöldForgó Facebook

ZöldForgó YouTube

A programhoz tartozik egy ingyenesen elérhető mobilapplikáció is, amelyet ide kattintva lehet letölteni.

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségéről

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége a legnagyobb taglétszámú környezetvédelmi civil szervezet és a szemléletformálás egyik legfontosabb műhelye és állandó forrása.A Szövetség  folyamatosan törekszik a lakosság, az üzleti élet és a döntéshozók átfogó környezetvédelmi tájékoztatására, ennek jegyében született meg a Zöldforgó Élménynap országos programja az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja