SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Súlyosan bántalmazta a gyerekeket egy dunántúli edző, volt aki kórházba is került

Tóth Nikolett [cikkei] - 2024-02-22
A férfi a vádirat szerint kiskorú gyerekeknek szervezett heti edzéseket, kirándulásokat és edzőtáborokat, a felügyeletére bízott kiskorúakat azonban megszégyenítette és bántalmazta, ráadásul ebbe bevonta a többi sportolót is. 
Súlyosan bántalmazta a gyerekeket egy dunántúli edző, volt aki kórházba is került

/Kiemelt képünk illusztráció/

Eltiltanák minden olyan tevékenységtől, amiben tizennyolc év alattiakkal kell dolgozni

Vádat emeltek egy Vas vármegyei sportegyesület edzője ellen kiskorú veszélyeztetésének bűntette és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés miatt. Az esetről a Vaol számolt be. 

A férfi a vádirat szerint kiskorú gyerekeknek szervezett heti edzéseket, kirándulásokat és edzőtáborokat, a felügyeletére bízott kiskorúakat pedig megszégyenítette és bántalmazta, ráadásul ebbe bevonta a többi sportolót is. 

Az egyik gyerek az edzőtáborban a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, és kórházi kezelésre szorult. 

A vád szerint az edző "súlyosan kötelességszegő, a sértettek önértékelését és önbecsülését károsan befolyásoló magatartásával, visszaélésszerűen gyakorolt, megtorló jellegű módszereivel veszélyeztette a felügyeletére bízott gyermekek testi, érzelmi és erkölcsi fejlődését.”

A szombathelyi ügyészség végrehajtandó szabadságvesztést, és közügyek gyakorlásától való eltiltást kért az edzőre.

Emellett azt is indítványozták, hogy tiltsák el minden olyan tevékenységtől, amiben tizennyolc év alattiakat kell nevelni, felügyelni, gondozni, gyógykezelni. Sorsáról a szombathelyi bíróság dönt majd.

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja