SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Öngyilkos akart lenni egy 9 éves kislány a tanára miatt - hangfelvétellel buktatták le a szülők

Németh Noémi [cikkei] - 2024-06-25
Hónapokon át bántalmazta verbálisan diákját egy tanár, a lebukás után pedig megpróbálta megvesztegetni a kislány szüleit.
Öngyilkos akart lenni egy 9 éves kislány a tanára miatt - hangfelvétellel buktatták le a szülők

Az RTL híradó számolt be az esetről: depressziós lett egy 9 éves kislány, és öngyilkossági gondolatai támadtak, miután az egyik tanára hónapokon át bántalmazta őt verbálisan egy Fejér megyei iskolában.

"Elkezdett brutális módon befelé fordulni. Arra sem válaszolt, hogy milyen volt az iskola, csak annyit mondott, hogy hagyjál anya, nem akarok beszélni és bezárkózott a szobájába. Ez tartott egy jó pár hétig. Én jeleztem a tanárnőnek, hogy szeretném elvinni pszichológushoz. Ő erre azt mondta, hogy hagyjam, mert mi van, ha olyat mond, hogy még a gyámügy is kijön. Ez életkori sajátosság. Majd kinövi" - mondta el az anya. 

Végül szakemberhez vitte gyermekét: így derült ki, hogy komoly gondok vannak az iskolában, a pszichológus pedig gyógyszert írt fel a kislány depressziójára és szorongására.

Ezután a szülők egy diktafont rejtettek el Emma táskájában, mellyel 2 és fél hónapon át rögzítették az órákon elhangzottakat. A felvételek alapján a tanár ilyeneket mondott a kislánynak:

"Baromagyú
Semmit nem írtá’, a másik hülye sem.
4x3? Mennyi 4x3? Ide mennyit írok? 12! Írd már te baromagyú! Ide meg hatot! Mert soha nem itt vagy, amit mondok.
Kitekerem a nyakad!
Kiváglak innen úgy, hogy kitörik kezed-lábad.
Ki kíváncsi rád?
Téged ki kérdezett már megint? Senki nem kíváncsi rád. Senki! Tegye föl a kezét, aki kíváncsi az Emmára! Látod mennyien nem? Senki. Minek szólsz bele mindig?" 

A kislány öngyilkossági gondolatairól egy hangfelvétel is tanúskodik: ezen az hallható, hogy a tanár hosszan kiabál a gyerekkel, majd a következő párbeszéd zajlik le köztük: 

"– Meg akarok halni
– Miért zsíros, retkes ez a füzet megint? Miért? Leültél a helyedre? Leültél?
– Meg akarok halni!"

Az RTL információi szerint a szülők hiába fordultak a tankerületi központhoz, nem kaptak segítséget - végül az oktatási jogok biztosának segítségével találtak új iskolát gyermekük számára. 

Amikor kiderült, hogy a szülők az RTL Híradóhoz fordultak, a tanár megpróbálta megvesztegetni őket: "Megpróbált minket lefizetni. Kérdezte, hogy mennyi pénzt kérünk azért, hogy ne engedjük a műsort lemenni" - mondta el az anya.

Az RTL többször is kereste a tankerületi központot, azonban egyelőre nem kaptak választ. A szülők rendőrségi feljelentést fognak tenni a tanárral szemben.

Kapcsolódó cikkeink: 

Indexkép: Depositphotos.com
 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja