SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

5 perc kertészkedés: Brrr... de hideg van

Kovács Erika [cikkei] - 2008-09-05
Aki járt már kint a friss levegőn hajnalban az tudja, hogy bizony igencsak lehűl ilyenkor a levegő. Szobanövényeink kint majd megfagynak. Mentési akció indul.
5 perc kertészkedés: Brrr... de hideg van
Ha eddig kint a szabadban tartotta szobanövényeit, itt az ideje, hogy behozza őket. Napközben még mindig a nyarat idézi a hőmérséklet, de éjjel és hajnalban bizony 10-15 foknál nincs már melegebb.

A legtöbb szobanövény a 10 fok alatti hidegben már végzetes fagyást szenved és ilyenkor már menthetetlen a növény. A mediterrán dísznövények, mint a leander, a hibiszkusz, narancs vagy citrom sokkal jobban elviselik a hőmérséklet ingadozást, de 7-8 fonál már ezeket is érdemes a téli pihenő helyre vinni. Ha a szobanövényeken barnás foltok, vagy hirtelen levélhullás következik be, az éjszakai hidegnek is köszönhető.

Ne felejtsük el, hogy növényeink ősszel már a téli pihenőre készülnek, ezért szeptember végétől hagyjuk el a tápoldatozást, és adjunk kevesebb vizet növényeiknek.
A mediterrán növényeket is egy hónap múlva már érdemes lesz a teleltető helyre vinni. Ezeket a növényeket vágjuk vissza, és ha kell, kezeljük le őket rovarirtó szerrel. A hibiszkusszal vagy a leanderrel sok kártevőt vihetünk be lakásunkba.


Kertünkben még javában virágzanak a nyári muskátlik és más kerti növények, ám az őszi hagymásokat és őszi növényeket kezdjük el telepíteni kertünkben.
Ha elég ügyesek vagyunk, ősszel sem lesz kertünk vagy teraszunk üres.

Kert-varázs magazin www.viragcenter.hu


.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja