SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kormos Anett - Használt kanapé használt gyerekkel eladó

Kormos Anett [cikkei] - 2010-07-16
Használt bútort eladni nem könnyű. Olyan használtat, amelyikről erősen lehámlóban van a fekete textilbőr pedig csaknem lehetetlen. És ha még a gyerekeid is segédkeznek az eladásban...
Kormos Anett - Használt kanapé használt gyerekkel eladó

Amikor még boldogan éltünk kettesben az emberrel, amikor a gyerek még csak hasfalon belül eszetlenkedett, kanapévásárlásra adtuk a fejünket. A baj az volt, hogy a fejünk mellett minden megtakarított pénzünket is oda kellett adnunk, hogy a letöltendő börtönbüntetést elkerülve haza is vihessük a kiszemelt darabot. Az eladó azt mondta, azért jó választás ez a kanapé, mert így a jutalék az ő zsebébe folyik. Na jó, valójában nem ezt mondta. Hanem azt, hogy a textilbőr ideális családi darab, mert könnyen tisztítható, egy kis bukás-hányás-pisi némi nedves ronggyal lemosható róla.

Boldog mosollyal nézegettük a kanapét, a mi kanapénkat, mely életünk végéig szolgál majd minket, és nem sokkal később „beszerzett” bukós-hányós-pisilős utódainkat is.  Három évvel és sok-sok vizes szivacsos takarítós szitu után azonban a kanapé elkezdte levetni a textilbőrkéjét, és a szőnyeg, valamint a gyerekek mezítelen talpa fekete lebernyegekkel lett tele. Felhívtam vagy százhuszonöt kárpitost, és hamar kiderült, hogy csaknem annyiba kerül a „bőrfiatalító” kúra, mint anno a kanapé.

Az eladás mellett döntöttünk. A vételi ár harmadáért meghirdettem a bútort, ahol csak lehet. Lassan, de biztosan befutottak a potenciális vásárlók. Tetoválószalonos apu és tetoválthátú anyu. Mondhatni: varrt bőrűek jöttek a lehámló bőrűért. Anyu megkérdezte, hogy a gyerekek kezdték ki a kanapét? Mire én: dehogy, ez egy nagyon megkímélt állapotú bútor, csak a huzat vacak rajta. És csemetéim ebben a pillanatban - érezték, hogy szóba kerültek - felpattantak a kanapéra, és vad-őrült ugrálásba kezdtek. Én meg, hogy: gyerekek, hát ilyet nem illik, meg, hogy ti nem is szoktatok ilyet. Szóval hazudtam. A lányok leszökkentek, és átmentek a szobájukba, én meg fellélegeztem. Én hülye. Mert csak a babakocsijukért mentek át, amit rögtön fel is tettek a kanapéra, és végigtolták rajta vagy ötször. Na ilyet tényleg nem szoktak. Ekkor felajánlottam, hogy ha a gyerekeket is viszik, tudunk egy picit engedni az árból.



Eredeti áron ment el a kanapé. A kárpitosokra eltelefonált pénz egy része visszajött. És hát kényelmes a parketta is, könnyen takarítható, ráadásul biztosan nem hámlik le.

Kormos Anett további cikkei ide kattintva olvashatóak.
 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja