SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Festett papírlámpaernyő gyöngyrojtokkal - ajándékok saját kezűleg

F-B Zsuzsi [cikkei] - 2008-12-08
Egy kis időráfordítással, nagyon mutatós, egyedi ajándékot készíthetünk!
Festett papírlámpaernyő gyöngyrojtokkal - ajándékok saját kezűleg

 

lámpaernyő gyöngyökkelKell hozzá egy papírlámpaernyő, nagyobb lakásfelszerelési boltokban olcsón beszerezhető. Érdemes a megajándékozni vágyott szerettünk lakásán körülnézni, lámpáinak méretét, stílusát számba venni, hogy melyikhez illene a mi bohém lámpaburánk, és milyen színekben gondolkodjunk. Ha ezzel megvagyunk, már csak a gyöngyöket kell beszereznünk. Célszerű áttetsző gyöngyöket keresnünk, hogy a lámpa fénye csodálatosan átragyoghassa azokat. Választhatunk a lámpaernyővel színben egyező, de tónusában más: világosabb, vagy sötétebb gyöngyöket. Azon belül lehet homogén, egy méretű, vagy megbolondíthatjuk egy kicsit azzal, hogy más formájú, picit más árnyalatú gyöngyökkel keverjük. De választhatunk a lámpaburánktól egészen eltérő, komplementer színeket is, pl.: sárgához lilát, narancshoz kéket, piroshoz zöldet. Itt is lehet a gyöngyök méretével, formájával, árnyalataival játszani. Ha egész halványsárga (vagy egész sötét) ernyőt választottunk, és ha a lakás hangulata megengedi, akkor készíthetünk egy nagyon vidám, fiatalos lámpaburát is a szivárvány összes színeiben pompázó gyöngyrojtokkal.

Először az ernyő alsó szegélyét végigvarrtam pelenkaöltéssel, azután erre az alsó cérnasorra fűztem fel a gyöngyrojtokat, szépen sorban. Olyan gyöngyöket válasszunk, hogy a legvékonyabb tű még átférjen rajta. Az első rojthoz, beleszúrunk az egyik pelenkaöltésbe, felfűzünk annyi gyöngyöt, amilyen hosszú rojtot szeretnénk, az utolsó szem kivételével visszafele is felfűzzük a gyöngyöket. Egy rojt kész. Akkor belebökünk a következő pelenkaöltésbe, és kezdjük előröl. A rojtok hosszúságával is lehet játszani.
Ki is festhetjük a papírernyőt, vízfestékkel, vagy filctollal. A színválasztást ugyanúgy gondoljuk végig, mint a gyöngyöknél. Azt is nézzük meg menet közben, milyen átvilágítva, hogy alakíthassunk rajta, ha szükséges.

Ez az ajándék egy szép meghatározó pontja lehet a szobának!




Örömteli ajándékkészítést és boldog Ünnepeket!

***

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja