SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Sakksuli tábornapló részlet (II. rész)

Ádám Olga [cikkei] - 2009-06-08
Feljutottunk a csúcsok csúcsára és elhatároztuk, hogy jövőre zászlót is készítünk. Idén csak egy "csúcsedzéssel" koronáztuk meg feljutásunkat. Majd éhgyomorral vonultunk lefelé, hogy végre ebédelhessünk.
Sakksuli tábornapló részlet (II. rész)

Korábbi táborunk naplójából...

Visegrádi sakktábor 2003.

... folytatás

4. nap 2003. augusztus 6. Szerda
SakkA tegnapi strandolás után ma mindenki a hátát fájlalta - velem az élen... hiába a sok naptej... De ez szerencsére nem akadályozott meg minket a napi munkánkban. Délelőtt keményen folytak az edzések, majd délben nekivágtunk a saját hegyünk tetejét meghódítani. A kilátóról leintegettünk a házban maradt Tamásnak. Feljutottunk a csúcsok csúcsára és elhatároztuk, hogy jövőre zászlót is készítünk. Idén csak egy "csúcsedzéssel" koronáztuk meg feljutásunkat. Majd éhgyomorral vonultunk lefelé, hogy végre ebédelhessünk. Ebéd után ma is megpróbáltuk a csendespihenőt, de úgy sikerült, mint a tegnapelőtti. De legalább előkészültünk a feladványfejtő versenyhez, ahol nemcsak a feladványokat kellett megfejteni, hanem a feladványt rejtő sakktáblákat is meg kellett találni a kertben... A kicsiknek ugyanaz a feladat sokkal több pontot ért, így itt jó eséllyel előzték meg a nagyokat. És valóban a kicsik ügyesebbnek bizonyultak.
Az estét egy három fordulós csapatvesennyel zártuk. Holnap megint nagy kirándulós napunk lesz. Jobb is, ha megyek aludni.

5. nap 2003. augusztus 7. Csütörtök

Huh, ma tényleg hosszú napunk volt. Rövid nagycsoportos edzés után - amit ezúttal Tamás tartott -, elindultunk, és Bálint szülei  Sakk segítségével felautóztunk a Mogyoró hegyi játszótérhez. Itt töltöttük a fél napot: játszottunk, rohangásztunk, elveszett bumerángot kerestünk, sakkoztunk, edzéseket tartottunk, önálló feladatokat oldottunk.
Délután aztán folytatódott a jó élet: Rövid túrával eljutottunk a nyári bobpályához, ahol jókat csúszkáltunk, majd továbbvándoroltunk a fellegvárig, amit végigbarangoltunk, aztán holtfáradtan hazaautóztunk. De ezzel nem volt vége, mert ma este is tartottunk egy versenyt. Nem is akármilyent: a kicsik kettessével csoportba álltak össze, és ők tanácskozási partit játszottak egymás és a nagyok ellen. Csúszott is ma a takarodó, de most már azért minden gyerek alszik.

6. nap 2003. augusztus 8. Péntek

A mai reggel csúszással indult, úgy érzem kezdünk fáradni. Ennek ellenére azért tisztességgel megvoltak délelőtt a komoly edzések. Ezúttal egy félcsoportos és egy kiscsoportos edzésben volt része minden gyereknek. És ma is rendesen oldották a feladványaikat.
Délutánra vendégeket hívtunk. El is jöttek: két lánytestvér-pár. Így együtt tartottunk délután egy nagy versenyt, ahol a kicsiknek és a nagyoknak is jutott új ellenfél. A verseny este 8-ig elhúzódott de nem mondtam le az utolsó esti tábortűzről. Nem is baj, mert a gyerekek nagyon jó hangulatban énekeltek és zenéltek is. Közösen eldaloltuk az elmúlt napokban megkedvelt kistehenes dalunkat is. Holnap azt hiszem már csak érdekeseket fogunk játszani.



Sakk7. nap 2003. augusztus 9. Szombat

Ma volt a tábor utolsó napja. A reggeli ébredés és pakolás után tündérsakkokat játszottunk. Mindenki húzott egy játékot a kalapból és azt próbáltuk ki a szintén sorsolt ellenfelünkkel szemben. A könnyebb-nehezebb játékokat jó hangulatban játszották a gyerekek. Majd ebédhez készülődtünk és mire megebédeltünk már meg is érkeztek az első szülők a gyerekekért.

----------------------------------


Tetszett? :-)

Szeretnél 2009-ben Te is velünk táborozni? Várnak a Sakksuli és Sakk-Ovi nyári táborai napközis rendszerben, akár 3 éves kortól Budapesten, ottalvós formában 6 éves kortól, a Balaton mellett és Visegrádon!
http://www.sakkovi.hu/index.php?belso=jelentkezes.txt
Kérdezz bártan!!! info@sakkovi.hu 






 

Ádám Olga


Ádám Olga
Képességfejlesztés a sakktáblán

A Sakk-Ovi oktatói gárdája egyelőre csak Budapesten és környékén, de remélhetőleg hamarosan kicsit távolabbi településeken is sakkozni tanítja a legfiatalabb (3-8 év közötti) korosztályt.
Óvodákban, iskolákban és más helyszíneken szervezünk heti rendszerességgel sakkfoglalkozást.

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-20/544-77-76
E-mail: info@sakkovi.hu
Honlap: http://www.sakkovi.hu/

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja