SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

5 természetes trükk, amivel megvédheted gyermeked a rovarok támadásától

Németh Noémi [cikkei] - 2016-08-03
Hogyan tartsd távol a kéretlen vendégeket a kicsi homokozójától? Hogy terelheted szúnyogcsapdába a vérszívókat? 5 természetes megoldást is mutatunk.
5 természetes trükk, amivel megvédheted gyermeked a rovarok támadásától

Manapság már szinte nincs olyan háztartási és bőrvédelmi termék, ami ne tartalmazna mesterséges, káros anyagokat - legyen az tusfürdő, sampon, mosogatószer, mosópor, tisztítószer, vagy épp szúnyogriasztó. Szülőként mindent megteszünk, hogy a mesterséges szerek ne kerüljenek kapcsolatba gyermekünk bőrével, testével - na de mi van akkor, ha épp a bőrére kellene fújnunk: például a szúnyogriasztót?

A vérszívók pedig nem kímélik a kicsiket sem. Ha nem védekezünk ellenük, az egész nyaralást megkeseríthetik a viszkető csípések és a szaporodó, kivakart sebek.

Óvd meg gyermeked a rovarok támadásától egyszerű, természetes módszerekkel - hogy ne a te családod legyen a szúnyogok fő tápláléka, de allergiás reakciótól, bőrkiütésektől se kelljen tartanod.

Arra azonban figyelj, hogy senki ne kerüljön kapcsolatba a szúnyogcsapdákkal és az anyagokkal, amiket használsz, olyan helyen tárold őket, ahol senki nem tud belenyúlni, nem tudja magára borítani, stb.
 

Szúnyogcsapda házilag, és természetes szúnyogriasztó növények

 

1. Fahéjat a homokba!

Ha a kicsi a kerti homokozóban játszik, szórj a homokba egy csésze fahéjat, majd keverd el. 

A fahéj erős illata természetes, nagyon hatásos rovarűző szerként működik, így a hangyák, százlábúak, legyek a gyermek közelébe sem mennek majd. Sőt: a szomszéd macskái se fogják wc-nek használni gyermeked homokozóját, hiszen a cicák sem szeretik a fahéj jellegzetes illatát!
 


2. Saját készítésű szúnyogcsapda a kertben

Hozzávalók: 1 csésze víz, 1/4 csésze cukor, 1 g élesztő, egy 2 literes műanyag palack

Vágj ketté egy műanyag palackot: a tetejét körülbelül a palack magasságának a 2/3-ánál vágd le. Forró vízben keverd el a cukrot, majd hagyd kihűlni. Öntsd a cukros levet a palack aljába, majd szórd bele az élesztőt is (nem kell elkeverni). Az üvegben szén-dioxid fog így képződni, ami vonzza a szúnyogokat, hisz minket is a kilélegzett szén-dioxid alapján vadásznak le.

A palack levágott tetejét most fejjel lefelé fordítva dugd vissza az alsó részébe - így a szúnyogok nem fogják megtalálni a kijáratot. Helyezd el a kertben a csapdát, 2 hetente készítsd el az új folyadékot.


3. Szúnyogcsalogató csapda házilag

A szúnyogok annyira szeretik az almaecet illatát, hogy amint megérzik, azonnal elindulnak felkutatni - ám ha belerepülnek, onnan máshova már nem fognak tovább menni, belefulladnak az ecetbe. Elég egy kis tálkát elhelyezni a lakásban, almaecettel megtöltve: erős szaga révén biztos, hogy a legtöbb vérszívó hamarosan megtalálja majd.

 

4. Illatok, amiket utálnak a szúnyogok

További természetes anyagok, amiknek illatát ki nem állhatják a szúnyogok:

  • citrom,
  • citromfű,
  • narancs,
  • levendula,
  • szegfű,
  • eukaliptusz,
  • borsmenta,
  • rozmaring,
  • macskamenta,
  • teafaolaj,
  • kakukkfű,
  • fahéj.

Ha ezeket megérzik valamilyen formában (például illatgyertyán vagy illóolajok formájában), remélhetőleg messziről elkerülnek majd a kéretlen vérszívó vendégek.


5. Nevelj szúnyogűző növényt

Van egy növény, amit kifejezetten utálnak: ez a szúnyogűző virág (Plectranthus coleoides). Neveld a kertedben, vagy akár cserépben az erkélyeden, ablakban!

Ha citromfüvet és mentát is tartasz mellette, még biztosabb lehet a védelem - ezek nagyon ellenálló és szapora növények, és utálják az illatukat a szúnyogok.


Neked van saját, bevált recepted a rovarok ellen? Oszd meg velünk és másokkal is - a cikk alatt!

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja