SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kinek játék, kinek valóság

Szőke Judit [cikkei] - 2008-08-04
A cél maradt, csak a helyszín változott: új helyen az Ability Park állandó kiállítása.
Budapest VI. kerületében, a Dessewffy utca 18-20. szám alatt található, 900 négyzetméternyi "majdnem-város" , ahol a játékok segítségével megismerhető, érzékelhető a fogyatékkal élők mindennapi helyzete.
Kinek játék, kinek valóság

Az Ability Parkot 2002-ben abból a megfontolásból hozták létre, hogy megváltozzék egy rossz szemlélet, amint erre az elnevezés is utal, hogy a fogyatékos embereket ne a hiányzó, hanem meglévő képességeik alapján fogadja el a társadalom. A számos elismeréssel díjazott interaktív élményparknak az új helyszínen van parkja, parkolója, postája, ABC-je, könyvtára… Mindenütt egy-egy játék várja a látogatókat, kipróbálhatók a jelnyelvi játékok, kipróbálható a kerekesszékkel közlekedés (akadálypályán), és az érdeklődők részesei lehetnek egy detektívsztorinak, amelyben csak sötétben lehet bizonyos feladatokat megoldani. A park hétfő kivételével minden nap nyitva tart.
Az Ability Park több, mint kiállítás - komplex esélyegyenlőségi projekt. A működtető egyesületnek 102 dolgozója van, ebből 85-en megváltozott munkaképességű, fogyatékos emberek. A játékokat most is látás-, hallás- és mozgássérült, értelmi fogyatékos és autista animátorok vezetésével lehet kipróbálni.

 

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja