SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Nyári programjavaslatok családok számára

Családinet [cikkei] - 2009-06-29
Ha úgy érzed nincs ötleted arra, hogy mit csináljatok nyáron a családdal, olvasd el a cikket és próbáld ki ötleteinket.
Nyári programjavaslatok családok számára

Piknikezzetek a parkban

A helyi parkok kiváló helyek egy kis szabadtéri uzsonnázásra. Készítsd el és csomagold be a szendvicseket és egyéb harapnivalókat, például gyümölcsöt. A frizbit vagy a tollast se hagyjátok otthon, mert nagyszerű élmény együtt játszani.

Grillezzetek a kertben

Nyári baráti összejövetelek egyik kedvelt formája a kerti sütés, de miért is ne próbálnátok ki a családdal is, ha van kertetek? Szerezd be a hozzávalókat: különböző húsokat, zöldségeket, majd mindenki állítsa össze, hogy mit szeretne nyársra húzni.

Süssetek pizzát és társasozzatok vagy kártyázzatok

Miért rendelnétek pizzát, ha egyszer magatok is elkészíthetitek? Készítsd el a tésztát, majd oszd el annyifelé, ahány tagja van a családnak. Mindenki készítse el azzal a feltéttel, ami a legjobban megfelel az ízlésének, ezért legyen otthon elég alapanyag, hogy lehessen miből válogatni. Miután elkészült az étel, javasoljuk, hogy ne a tévé előtt ülve fogyasszátok el, inkább vegyétek elő a társast, vagy a kártyát és játsszatok. Sokkal izgalmasabb és építőbb az így együtt töltött idő.

Menjetek el egy autós moziba

Nagyszerű élmény lehet egy szabadtéri mozizás is, főleg akkor, ha beesteledik és ragyognak a csillagok. Itt Magyarországon csak kevés autósmozi található, ezek legtöbbje is a fővárosban, illetve a környéken: Mogyoródon, Nagykátán és Iváncsán találhatóak. Ezenkívül Békéscsabán, illetve a Balaton északi partján Nosztoriban található még ilyen intézmény. Ha tehát ezeknek a településeknek a környékén laksz, vagy a Balatonon nyaraltok és van kocsitok, próbáljátok ki egyszer.

Családi jóga

A testi-lelki harmóniára és a rugalmas izomrendszerre mindenkinek szüksége van, ezért érdemes kipróbálnotok a jógát a családdal. Egyelőre családi jógafoglalkozásokat csak a fővárosban tartanak néhány helyen, elsősorban jógastúdiókban. A foglalkozásokon a vidám együttlét mellett gyermeked másik oldalát is megismerheted. Akármennyi idős is vagy, gyermeki éned megmarad, ezért te is élvezni fogod biztosan a mesébe ágyazott gyakorlatokat.


Menjetek múzeumba

A helybeli vagy környékbeli múzeumok időnként szerveznek gyermekprogramokat, illetve kézműves foglalkozásokat, némely intézmények minden héten, mások ritkábban. A játékmúzeumok kiállításai biztosan felkeltik gyermeked érdeklődését.

Korizzatok

Csatoljátok fel a görkorcsolyát és irány a legközelebbi park és guruljon együtt a család. Térdvédőt és sisakot feltétlenül szerezzetek be, hogy védjenek a sérülésektől. Ha van a közeletekben műjégpálya, akkor próbáljátok ki együtt!

Próbáljátok ki a családi kézműves programokat!

Minden gyerek szeret alkotni, mert eredendően kreatív a természete, ezért érdemes többfajta tevékenységet megismertetni vele. Időről időre a múzeumok szerveznek családi kézműves programokat, ahol együtt alkothat a család.

Menjetek el egy szabadtéri rendezvényre!

Talán nincs is az országnak olyan pontja, ahol ne rendeznének ilyeneket. Előnyük, hogy változatos programokkal várnak mindenkit a kirakodóvásártól kezdve, a bábszínházakig, illetve a koncertekig.

Kertészkedjetek

Ha családi házban laktok bizonyára tartozik hozzá udvar és kert. Varázsoljátok családi tevékenységet a kerti munkából, gondozzátok a növényeket együtt!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
Klimax: teljes kép a változókorról

Klimax: teljes kép a változókorról

Vannak, akiket hirtelen és váratlanul ér, hogy beléptek a változókorba, míg mások évek óta tudatosan készülnek rá. Mutatjuk, melyek a klimax tünetei, és hogy milyen életmódbeli és étrendbeli változásokkal tudunk enyhíteni a kellemetlenségeken.
Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

A női ciklus során számos változást tapasztalhatunk, amelyek közül az egyik leggyakoribb a barna folyás. Sokan aggódnak, amikor ilyen jelenséget tapasztalnak, hiszen nem mindig egyértelmű, hogy mi állhat a háttérben.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
A szerkesztő ajánlja