SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Legyünk fittek - Mozogjon együtt a család!

Családinet [cikkei] - 2009-07-03
A mozgás, élet, erő, egészség, ezért ideje, hogy kimozduljunk és mozogjunk!
Legyünk fittek - Mozogjon együtt a család!

Amíg a szakértők a felnőtteket napi 30 perc közepesen intenzív mozgásra bátorítják - mint például a gyaloglás - egy héten legalább 5 alkalommal, addig a gyermekeknek napi legkevesebb 1 órányi mozgásra van szükségük. Keltsük hát életre az egész csapatot és tegyük családi eseménnyé a gyaloglást!

Hetente egyszer szervezzünk családunknak "Csapatépítő tréninget". Tűzzünk ki célul legalább 90 perces (vagy hosszabb) gyaloglást. Járjunk olyan tempóban, mintha kissé késésben lennénk egy fontos találkozóról. Több, micsaládnt 500 kalóriát égethetünk el egy ilyen kirándulás során, különösen, ha megmászunk közben néhány hegyet is. A hét két napján jól izzasszuk meg magunkat 20-40 perc erejéig. Gyerekeink esetében egy jó kis focimeccs, vagy számháború formájában is szervezhetjük.

Felnőtteknek pedig ajá
nlható egy kis erőltetett menet (6,5-8,5 km/óra sebesség), úszás, súlyemelés, vagy aerobic edzés egy klubban. A hét másik három napján elegendő valamivel lazább mozgás. Talán csak 30 percnyi könnyebb napi aktivitásra lesz szükségünk, de megfelelő az is (és tovább csökkentheti testsúlyunkat), ha játszunk napi 60 percet gyermekeinkkel. Vigyük őket gyalog az iskolába, biciklizzünk egy jót vacsora előtt, vagy változtassuk a kerti munkát az egész család tevékenységévé. A hétvégét ünnepeljük kirándulással. Ilyenkor feltétlenül csomagoljunk némi harapnivalót. Vegyük figyelembe, hogyan tudják szállítani a hátizsákban. Felejtsük el a banánt, válasszunk inkább diót, aszalt gyümölcsöt, csokis kekszet.

Tegyük a kirándulást egy vidám történelemórává. Keressünk egy régi erődítményt megmászható mellvéddel valamely városban, vagy egy múlt századi faházat kinn a tágas természetben. Egy káprázatos látvány, meredek szurdok, hatalmas, egyenes fa, vagy megmászható szikla lehet a cél. Mehetünk vízpartra is kirándulni. A vízbe lehet ugrani, belezuhanni, vagy csak a lábujjakat lehűteni, kiegészítendő az élvezetet. Gondoljunk tóra, tavacskára, folyóra, vagy pezsgő csermelyre.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
Klimax: teljes kép a változókorról

Klimax: teljes kép a változókorról

Vannak, akiket hirtelen és váratlanul ér, hogy beléptek a változókorba, míg mások évek óta tudatosan készülnek rá. Mutatjuk, melyek a klimax tünetei, és hogy milyen életmódbeli és étrendbeli változásokkal tudunk enyhíteni a kellemetlenségeken.
Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

A női ciklus során számos változást tapasztalhatunk, amelyek közül az egyik leggyakoribb a barna folyás. Sokan aggódnak, amikor ilyen jelenséget tapasztalnak, hiszen nem mindig egyértelmű, hogy mi állhat a háttérben.
Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

A betegszervezetek olyan non-profit szervezetek, amelyek rendkívül értékes segítséget adhatnak különböző krónikus betegségben szenvedőknek a klasszikus értelemben vett betegellátáson túl. Ezek a szervezetek adott betegségcsoportok szerint szerveződnek, és döntően önkéntesek munkáján alapulnak. A Magyar Tüdőfibrózis Egyesület a tüdőfibrózissal élők számára nyújtja azokat a betegszervezeti szolgáltatásokat, amelyek jelentős befolyással lehetnek az érintettek életminőségére.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
A szerkesztő ajánlja