SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Biztonságban a Kolpingban

Családinet [cikkei] - 2011-03-25
 [X]

Egy olyan hotelben, ahol egész évben naponta több mint száz kisgyermek pihen együtt szüleivel - a kiemelt időszakokban nem ritka a kétszáz feletti gyermeklétszám -, elkerülhetetlen, hogy ne történjenek apróbb balesetek, kisebb sérülések. Ezért a szálloda speciális tanfolyamot szervezett, amelyen az intézmény valamennyi munkatársa elsajátította a legfontosabb tudnivalókat.
Biztonságban a Kolpingban

A 15 éves jubileumát ünneplő családbarát alsópáhoki Kolping Hotelben eddig is kiemelt figyelmet fordítottak a kicsik biztonságára. Az autóforgalomtól elzárt parkban a játszóterek a megfelelnek a legszigorúbb európai uniós előírásoknak, a játszóházba bekerülő játékokkal szemben komoly elvárásokat támasztanak, és a szobákban, családi apartmanokban is többek között gyermekbiztonsági dugaljak és lépcsőkorlátok óvják a felfedezőútra induló apróságokat.

kolping1

A leggondosabb előkészületek ellenére is előfordulhatnak azonban balesetek, hiszen ott, ahol ennyi kisgyerek játszik együtt, előfordulhat törés, ficam, felrepedt fejbőr, felületi horzsolások. Megesett már, hogy orvost, s egy-egy alkalommal mentőt kellett hívni. Bár a szállodában nincsen orvosi ügyelet, a segítség csupán pár kilométerre van Hévízen, és a keszthelyi kórház is mindössze hat kilométer távolságban van. Addig is, míg a segítség megérkezik, sokat lehet tenni a közvetlen veszély elhárítása érdekében.

kolping2

A márciuselején megtartott kurzus tematikájában a Léghajó Program elsősegélynyújtó tanfolyamainak többéves szakmai tapasztalatára épülve, kifejezetten a kisgyerekes családokban előforduló vészhelyzetek kerültek a középpontba. Így Sedlák Gabriella, diplomás ápolónő valamint Dr. Krivácsy Péter, gyermekgyógyász és intenzív terápiás szakorvos segítségével a dolgozók megismerkedhettek a leggyakoribb gyerekbalesetekkel, megtanulhatták mi a teendő lázgörcs, égés vagy forrázás esetén, mikor és hogyan kell mentőt hívni, illetve mik az elsődleges teendők a segítség kiérkezéséig. Azt is gyakorolták, hogyan lehet a légútba került idegen testet eltávolítani csecsemők és nagyobb gyerekek esetében, illetve kiemelt figyelmet kapott a laikus újraélesztés is. Egyedülálló módon a munkatársak három különböző életkorban alkalmazható technikát is megtanultak, így gyakoroltak egy év alatti csecsemőt, nagyobb gyermeket, és felnőttet helyettesítő babákon is, majd az automata defibrillátor használatát is elsajátították.

kolping3

A kurzuson megtanult életmentő beavatkozásokra eddig szerencsére nem volt szükség, de ha mégis megtörténik a baj, akkor a tanfolyam lehetővé tette, hogy a dolgozók pánik nélkül tudjanak cselekedni. Azért pedig, hogy ezeket az életmentő módszereket minél többen megismerhessék, a szálloda minden évben négyszer, a babaúszó tábor ideje alatt, vendégei számára is ingyenes tanfolyamokat szervez.

kolping4

További információ: www.kolping.hotel.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja