SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Színes programkavalkáddal vár mindenkit a Budapesti Állatkert az Állatkertek Éjszakáján!

Családinet [cikkei] - 2024-08-13
Sokszínű élményekkel, izgalmas programokkal várják a látogatókat a Budapesti Állatkertben augusztus 30-án este, az Állatkertek Éjszakáján. A részletes programkínálat már olvasható az intézmény weboldalán, sőt a jegyek árusítása is megkezdődött: augusztus 19-ig kedvezményes árú elővételes jegyek válthatók.
Színes programkavalkáddal vár mindenkit a Budapesti Állatkert az Állatkertek Éjszakáján!

A Fővárosi Állat- és Növénykert kezdettől, tehát 2012 óta vesz részt az Állatkertek Éjszakája kezdeményezésben. Ez idén sem lesz másként, így a 158 éves intézmény a nyár utolsó péntek estéjén, augusztus 30-án este változatos élményekkel, izgalmas programokkal várja a nagyközönséget.

Napközben a kert a szokásos nyitvatartási rend szerint működik: 18 órakor bezár, majd 19 órakor újra kinyit, már az Állatkertek Éjszakája programjaira érkező közönség előtt. Az utolsó belépés 21:30-kor történik, a programok 23 óráig tartanak, magát az Állatkertet pedig 24 óráig kell majd elhagyni. A főbejáraton kívül működik majd a műemléki körhinta melletti kapu, illetve az este első egy órájában, tehát 19-től 20 óráig az elefántházi kapu is.

A programokkal, látnivalókkal kapcsolatban az „Állatkert más megvilágításban” a fő üzenet. Vagyis nem ugyanazt lehet majd látni, mint napközben, azaz nem egyszerűen az esti órákra kiterjesztett nyitvatartásról van szó. Az emberszabású majmok például nem is szerepelnek a programban, mert ők nem kedvelik a szokásos napirendjüktől való akár kisebb eltérést sem. Sok mindent viszont ilyenkor lehet jobban látni, és az állatkerti kulisszák mögötti világba is több bepillantást kapnak az érdeklődők.

Az este során, 19 órától 23 óráig folyamatosan nyitva tartó állatházak és bemutatóhelyek a Pálmaház, a Varázshegy, az Ausztrálház, a Xántus-ház, a Mérgesház, a Cápasuli, a Sárkányház, a Pákásztanya, a Japánkert, a Majorság és a Pónikarám lesznek.

A folyamatosan zajló programok 19:30-tól 23 óráig várják az érdeklődőket az Állatkert különböző pontjain. Lesz fényfestés, állati kézműveskedés, arcfestés, TapiZoo kézbe vehető állati „alkatrészekkel”, bátorságpróba, szelfipont, állati takarmányok bemutatója, ismerkedés a hatlábúak birodalmával, sőt még jövendőmondás is. A tűzoltók szerbemutatóval készülnek, de lesz csillagászati program és planetáriumi bemutató is. Működni fognak a Vurstli-zóna játékai, köztük a több mint 110 éves Schäftner-körhinta is. Az állatos élményprogramok között pedig az est során két alkalommal is lesz oroszlánfóka tréning, elefánttréning és merüléses cápaetetés, illetve egy-egy alkalommal tartanak perzsa leopárd és oroszlán látványetetést is.

A Főkapu téren felállításra kerülő színpad programja a következők szerint alakul:

  • 19:30    Elysians és Tükörállatok
  • 20:30    Szerencsekerék
  • 21:30    Tűzzsonglőr bemutató
  • 22:00    Strokes együttes
  • 22:40    Tűzzsonglőr bemutató

A kert 4 különböző pontján összesen több mint egy tucat ismeretterjesztő előadást tartanak különféle érdekes témákban. Szó lesz például az Állatkert 158 éves történetéről, a Biodómról, az állatok titkos életéről, az állatkerti elefántokról és Samu, a kiselefánt sikeres gyógykezeléséről, de lesz lószerszámos zsákbamacska, illetve csillagászati témájú előadás is.

Az Állatkertek Éjszakájának a Budapesti Állatkertben megtartandó programjaira aug 12 hétfőtől lehet jegyet váltani. Augusztus 19-ig érhetők el a kedvezményes árú elővételes jegyek, ezt követően teljesárú jegyeket lehet majd váltani. A jegyek az Állatkert internetes jegyvásárlási felületén, illetve az Állatkert jegypénztáraiban is megválthatók. Az Állatkert az online jegyváltást javasolja, hiszen az sokkal kényelmesebb, és arra is felhívja a figyelmet, hogy nem szerencsés a jegyvásárlást az utolsó pillanatra halasztani, mivel az Állatkertek Éjszakájára szóló jegyek csak korlátozott számban kaphatók!

A Budapesti Állatkerten kívül a Magyar Állatkertek Szövetsége több más állatkertjében és vadasparkjában, így Budakeszin, Győrött, Jászberényben, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsett, Nyíregyházán és Veszprémben is lesznek esti programok az Állatkertek Éjszakája alkalmából.

Nyitókép: Facebook / Fővárosi Állat- és Növénykert

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Nyáron gyakoribb a kontaktlencse miatti fertőzés

Nyáron gyakoribb a kontaktlencse miatti fertőzés

Jóval többen keresik fel a szemorvosukat nyáron a kontaktlencse túlhordása, valamint a nem megfelelő tisztítása és tárolása miatt kialakult betegségek kapcsán, mint a téli hónapokban. Leggyakrabban bakteriális fertőzés és szaruhártya-gyulladás tüneteivel fordulnak orvoshoz ilyenkor a páciensek, de ha ehhez szemfelszíni sérülés is párosul, akkor akár végleges látásromlás is előfordulhat, amely az esetek egy-három százalékát teszi ki - mondta dr. Nagy Zoltán Zsolt, a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinika igazgatója. A nyári melegben a baktériumok könnyebben szaporodnak, így a fertőzésveszély is magasabb.
Úgy felrúgott egy gyereket a saját kísérője a szolnoki kalandparkban, hogy a fejére esett - videó is készült az esetről

Úgy felrúgott egy gyereket a saját kísérője a szolnoki kalandparkban, hogy a fejére esett - videó is készült az esetről

Megdöbbentő felvétel jelent meg a szolnoki kalandparkból - a felháborító eset több gyerek szeme láttára történt.
24 éve hiába várták haza szülei - megtalálták a 2000-ben eltűnt kisfiú, Till Tamás holttestét

24 éve hiába várták haza szülei - megtalálták a 2000-ben eltűnt kisfiú, Till Tamás holttestét

A cikk a nyugalom megzavarására alkalmas, csak erős idegzetűek olvassanak tovább. Till Tamás 11 éves volt, amikor 2000-ben egy vadasparkba indult - de már sosem ért haza. Szüleinek 24 évet kellett várniuk arra, hogy kiderüljön, mi történt gyermekükkel. Holttestét most megtalálták, és ezzel sokkoló történetre derült fény.
A szerkesztő ajánlja