SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Távmunka - De hol keressem?

Kókai Kata [cikkei] - 2004-03-18
Mindannyian szeretnénk a képesítésüknek, illetve érdeklődési körünknek megfelelő állást megtalálni, ehhez azonban rengeteg időre, s néha anyagi befektetésre is szükség van. Az alábbiakban szeretném ismertetni a munkakeresés legcélszerűbb formáit, melyek közül mindenki kiválaszthatja a számára legmegfelelőbbet.
Távmunka - De hol keressem?

Az Internet már szinte bárki számára elérhető, így ez az álláskeresés egyik legegyszerűbb módja. Mivel bárki, személyes adatok és anyagi ellenszolgáltatás nélkül is feladhat álláshirdetést, fenn áll az a veszély, hogy valótlan munkaajánlatokkal találjuk magunkat szemben.   

 Rengeteg a Multi Level Marketing (hálózatépítés) jellegű munkaajánlat, mely nem feltétlenül egy álommunka, és sokszor nem kevés anyagi befektetéssel jár. Ha az interneten keresünk munkát, csak olyan hirdetésre válaszoljunk, ahol legalább egy név és két elérhetőség meg van adva.

 

Linkek:

 

www.apro.lap.hu

 

Újsághirdetések

 

 Leginkább azok vehetik hasznát az újsághirdetéseknek, akik kifejezetten valamely szakterületen keresnek munkát. Újsághirdetésekben legtöbbször üzleti partnereket, telemarketingeseket, valamint szakmával rendelkező munkavállalókat keresnek. Leginkább középfokú végzettséggel rendelkezőknek, illetve külföldi munkát keresőknek ajánlanám.

 

Linkek:

 

www.bazar.hu

www.ujpressz.hu

www.expressz.hu

 

Munkaközvetítő irodák

 

Nehéz megtalálni azt a munkaközvetítőt, aki valóban jó- és rendszeres munkaajánlatokkal szolgál. Sajnos már több negatív tapasztalatot is szereztem ilyen irodákkal kapcsolatban, így leírnék néhány fontos szempontot, ami alapján kiválaszthatják a legmegfelelőbb céget.

A jó munkaközvetítő iroda mindenféleképpen rendelkezik több elérhetőséggel. Olyan irodával ne kössünk szerződést, akik a regisztrációs díj befizetése előtt nem árulják el, milyen aktuális munkaajánlatokkal rendelkeznek. Mindenképpen kérjük ki a munkaajánlatokat, s csak ezután fizessük be a kért regisztrációs díjat. A cég feltétlenül rendelkezzen egy irodával, ahol akár személyesen is megjelenhetünk fogadási napokon.

 

Linkek:

 

www.allas.lap.hu

 

Állásbörzék

 

  A tavaszi, illetve nyári időszak a főiskolák és egyetemek végzőseinek az álláskeresés időszaka. A piacon vezető helyen álló cégek megismerésében nagy segítséget nyújtanak az állásbörzék, ahol megismerkedhetnek a piaci helyzettel is. A tavasztól folyamatosan induló állásbörzékről a Jobpilot oldalán kaphatnak folyamatosan frissülő információt az érdeklődők.

 

Linkek:

 

www.munka.lap.hu

www.jobpilot.hu

 

Távmunka

 

Szándékosan a cikk végére hagytam a távmunka kérdését, hiszen ez a munkavállalási forma a legkevésbé elterjedt, s rengeteg kívánnivalót hagy maga után. Egy közelmúltban készült statisztika alapján az USA-ban a munkavállalók mintegy 30%-a dolgozik otthonában, s még többen vállalnak távmunkát mellékállásként. A távmunka leginkább bizalmon alapul, hiszen a munkáltató, és a munkavállaló közt sokszor egyáltalán nem kerül sor személyes találkozóra.

  Országunkban a hátrányos helyzetűeknek már van némi segítségük, hogy otthonukban is teljes értékű emberként dolgozhassanak. A MEOSZ alapítvány segítségével a rokkantak már könnyebben juthatnak otthon végezhető munkához. Akik egyéb okokból szeretnének távmunkát vállalni, már nehezebb helyzetben vannak. Néhány szakma, mint például a fordítás, újságírás, üzletkötés, adatfeldolgozás, illetve a programozás jellegzetesen távmunkában végezhető tevékenység, így ezen a téren sok állásajánlatot találhatunk akár munkaközvetítő, akár hirdetések által.

 

Linkek:

 

www.meosz.hu

www.tavmunka.lap.hu

www.allas.lap.hu

 

Mindenkinek sikeres állásvadászatot kívánok!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
Klimax: teljes kép a változókorról

Klimax: teljes kép a változókorról

Vannak, akiket hirtelen és váratlanul ér, hogy beléptek a változókorba, míg mások évek óta tudatosan készülnek rá. Mutatjuk, melyek a klimax tünetei, és hogy milyen életmódbeli és étrendbeli változásokkal tudunk enyhíteni a kellemetlenségeken.
Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

A női ciklus során számos változást tapasztalhatunk, amelyek közül az egyik leggyakoribb a barna folyás. Sokan aggódnak, amikor ilyen jelenséget tapasztalnak, hiszen nem mindig egyértelmű, hogy mi állhat a háttérben.
Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

A betegszervezetek olyan non-profit szervezetek, amelyek rendkívül értékes segítséget adhatnak különböző krónikus betegségben szenvedőknek a klasszikus értelemben vett betegellátáson túl. Ezek a szervezetek adott betegségcsoportok szerint szerveződnek, és döntően önkéntesek munkáján alapulnak. A Magyar Tüdőfibrózis Egyesület a tüdőfibrózissal élők számára nyújtja azokat a betegszervezeti szolgáltatásokat, amelyek jelentős befolyással lehetnek az érintettek életminőségére.
Lábszárból kivett ideggel mentették meg egy beteg látását a Semmelweis Egyetemen

Lábszárból kivett ideggel mentették meg egy beteg látását a Semmelweis Egyetemen

Hazánkban először a Semmelweis Egyetem plasztikai sebészei és szemészei közösen hajtották végre azt a speciális műtétet, amely során a beteg lábszárából kivett 15 centiméteres ideget ültették be egy érzőideg és a szem szaruhártyája közé, hogy a páciens visszanyerhesse a szaruhártya érzékelési funkcióját.
A szerkesztő ajánlja