SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Elképesztő összegeket spórolt egy év alatt egy nő ezzel a módszerrel

Tóth Nikolett [cikkei] - 2024-06-07
Michelle McGagh elmondása szerint az volt a legnagyobb tanulság a számára, hogy nem kell kinyitni a pénztárcánkat ahhoz, hogy jól érezzük magunkat.
Elképesztő összegeket spórolt egy év alatt egy nő ezzel a módszerrel

Ez a lány csak a létszükségleteire költött - egy év alatt 8,3 millió forintnyi összeget spórolt 

"Már tudom, milyen kevés kell a boldogsághoz"

A londoni Michelle McGagh hiába dolgozott gazdasági újságíróként, egyszerűen képtelen volt beosztani a pénzét. Ezért úgy döntött, hogy egy éven keresztül csak arra költ, ami a létszükséglethez kell. Tapasztalatairól könyvet is írt.

Egy év alatt ezzel a módszerrel 23 000 dollárt (8,3 millió forint) spórolt. 

"Észrevettem, hogy nagyon sokat költök olyanokra, amikre valójában nincs szükségem. Például szép ruhákra, elviteles kávéra, stb. Ugyanakkor jelzálogot kell fizetnem és más fontos kiadásaim is vannak" - mondta.

Hozzátette, hogy sajnos őt is beszippantotta a fogyasztói társadalom, és már elege van abból, hogy kicsúszik a pénz a kezéből. Ezért új életet kezdett.
 

Összefoglalta, hogy melyek azok a kiadások, amelyekről nem tudott lemondani, ezek a következők voltak: 

Jelzálog, közművek, egészségbiztosítás, szülei segítése, jótékonysági kiadások, internet, mobiltelefon. Ez összesen 2000 dollárba, vagyis körülbelül 720 ezer forintba került havonta.

Tisztálkodószerekre (sampon, fogkrém, dezodor), tisztítószerekre és élelmiszerre pedig összesen heti 35 dollárt (12.600 Ft) szánt a férjével. 
 

Amikre pedig egy éven át nem költött pénzt: 

A szórakozási célú kiadásait gyakorlatilag lenullázta: nem járt étterembe, moziba, bárokba, nem ment nyaralni sem, és nem vett a közértben finomságokat. Nem költött új ruhákra, parfümre, egyéb szépségtermékekre, és fodrászhoz sem járt. 

Bevezetett azonban új szokásokat, például: 

  • Mindenhova biciklivel ment, még munkába és városon kívülre is. Ha elment valahova, akkor étterem helyett piknikezett, és ingyenes kiállításokon és koncerteken vett részt. Az edzést pedig nem konditeremben végezte, hanem otthon. 
  • Tudatosabban költött az élelmiszerekre: előre megtervezte, hogy mit fog főzni, és ahhoz vásárolt be. 
  • Ingyenes programokon vett részt, sokat sétált a parkokban, utcai sporteseményekre járt. 
  • Sokat túrázott, sátorozott a férjével.
     

A tanulság, amit levont: 

"Nem kell mindig kinyitnod a pénztárcádat ahhoz, hogy jól érezd magad! Már tudom, milyen kevés kell a boldogsághoz" - mondta. 
 


 

Persze voltak kisebb hátrányai is ennek az életformának. Például nem használt dezodort, ez pedig nagyon zavarta, mert biciklizés közben gyakran izzadt. Hiányoztak neki a virágcsokrok is a lakásból. Megviselte a bőrét az időjárás, mert nem kente hidratálókrémmel. A busszal való utazás is hiányzott neki, különösen akkor, amikor zord időben kellett bicikliznie. 

Egy év leforgása alatt azonban 23 ezer dollárt, vagyis 8,3 millió forintot spórolt. Ennek köszönhetően pedig a jelzáloghitelét is elő tudta törleszteni. Ez hatalmas megkönnyebbülés volt számára, hiszen azt hitte, hogy évekig fogja cipelni ezt a terhet, de kiderült számára, hogy sokkal rövidebb idő alatt is teljesíthető. 

"Rájöttem, hogy nincs szükségem szép új ruhákra, elég egy jó farmer, egy kis parfüm és kész is. Amikor letelt az egy év, akkor sem rohantam azonnal a boltokba, inkább áthívtam a barátainkat egy italra. Utána pedig vettem egy repülőjegyet Írországba, hogy meglátogathassam a nagypapámat" - mondta, majd hozzátette, hogy számára az volt a legnagyobb tanulság, hogy a boldogsághoz nincs szüksége pénzre. Rengeteg kalandban volt része és sokkal nyitottabb ember vált belőle. 
 

Olvasd el ezt is:

Indexkép: Jan Vašek képe a Pixabay-en

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja