SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A császármetszés enyhén növeli a halvaszületés kockázatát

Családinet [cikkei] - 2014-07-03
A császármetszés enyhén növeli a méhen kívüli terhesség kockázatát, és annak az esélyét, hogy egy jövőbeli várandósság halvaszületéssel végződjön - állapított meg egy nagy létszámú dán kutatás.
A császármetszés enyhén növeli a halvaszületés kockázatát

Több mint 800 ezer dán kismama adatait elemezték, mindannyian először szültek, és a következő szülési eseményig kísérték őket figyelemmel. A császármetszés 14 százalékkal növelte a jövőbeli halvaszületés esélyét, a méhen kívüli terhességét pedig 9 százalékkal - idézi a BBC hírportálja a PLoS Medicine tudományos lapban megjelent tanulmányt.

A Corki Egyetem professzora, Louise Kenny szerint a kockázat igen alacsony, ám mivel minden halvaszületés tragédiát jelent a szülők és az egészségügyi segítők számára, azt tanácsolta, kerüljék az orvosi indok nélküli, kérésre végzett császármetszést.
    
http://www.bbc.com/news/health-28116564



Forrás: MTI
Fotó: arztsamui/FreeDigitalPhotos.net

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja