SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Terhesség hétről hétre - 22. hét

Dr. Sápy Tamás [cikkei] - 2009-11-27
Terhesség hétről hétre: huszonkettedik hét. Hogyan fejlődik a kisbabám? Hogyan változik a testem? Hogyan változik az életem?
Terhesség hétről hétre - 22. hét

Válaszd ki azt a terhességi hetet, ami érdekel: 

12345678910111213
1415161718192021222324252627
28293031323334353637383940


 

Magzat fejlődése

Terhesség hétről hétre - 22. hét


A magzat a terhesség huszonkettedik hetébenEgy kis „frizuratan”. A csemetéd kétféle szőrzetet növeszt magán. Az egyikféle a testén nő, a lanugó, ez a piheszőr a születése előtt, vagy röviddel azután el fog tűnni. A másik a fején nő. Sok szülő csodálkozik eme hajkoronán, mikor először meglátják újszülött gyermeküket, mert például szőke párnak sötét hajú a csemetéje, vagy fordítva: sötét hajú szülőknek vörös, illetve szőke hajú babája lesz, és olyan szülőknek, akik erős, dús fürtökkel bírnak, újszülött csemetéjüknek gyakran csak pár pihe, vagy még az sem látszik a fejecskéjén. Lényegében az újszülött hajának színe, minősége, (vagy nemléte) elég keveset mutat meg a baba „igazi” hajából. A hajat, amivel született az első hat hónap során elveszti a pici és növeszt helyette igazit, ami már sokkal jobban hasonlít a szüleiére.



Testem változásai

Terhesség hétről hétre - 22. hét

A test változásai a huszonkettedik hétenHa dolgozol, akkor mostantól egy kicsit nehezebben fogod viselni a munkaköröddel kapcsolatos feladatokat, mint máskor, pl. a hosszú órákon át tartó megbeszéléseket, ahogy a fizikai fájdalmak egyre gyakoribbakká válnak a terhességed előrehaladtával. Na persze, az sem nevezhető vakációnak, ha otthon vagy ugyan, de szaladgálnod kell egy vagy több kiskópé után. Az orvosok szerint nyugodtan dolgozhatsz egészen a szülésig, persze, ha figyelsz a tested jelzéseire és megpihensz, ha szükségét érzed. Ha nem olyanok a munkakörülmények, vagy a munkaköröd, ahol ezt megteheted, akkor az a legjobb, ha megbeszéled az orvosoddal és otthon maradsz.



Életem változásai

Terhesség hétről hétre - 22. hét

Dolgozzon, vagy sem, egy valamiben minden várandós nő egyetért: szüksége van egy kis vakációra! A második trimeszter a legjobb időszak, hogy a pároddal, vagy a barátaiddal együtt egy kicsit lazítsatok. Válassz olyan célt, ami nincs túl messze az otthonodtól. A hosszú repülőút, vagy autózás nem tesz túl jót a keringésednek, de ha mégis messze mentek, iktassatok be több pihenőt, hogy átmozgathasd a tagjaid. Ne tervezz semmi olyan programot, ami siettethetné gyermeked érkezését. Teljen ez a pár nap a lusta, ágyban töltött reggelek, a kellemesen kilazító fürdőzés, és az elegáns, meghitt vacsorák jegyében!



Teendők a 22. héten

Terhesség hétről hétre - 22. hét

1. Ha szeretnél bababulit szervezni, egyeztesd a részleteket a partiszerveződdel.
2. Ha már tudod, hogy fiú vagy lány lesz-e a baba, nézzétek át újra a kiválasztott keresztneveket.
3. Előzd meg a visszerek kialakulását! Ne ülj keresztbe tett lábakkal, ne állj vagy ülj sokáig egy helyben, mert ez ahhoz vezethet, hogy a vér felgyülemlik a lábaidban.



Heti tipp

Terhesség hétről hétre - 22. hét

Unod már, hogy a pocakod háttérbe szorít? Mostanában oly távolinak tűnhetnek számodra azok a napok, amikor magadról vagy a kedvenc tévés sorozatodról beszélgettetek a barátaiddal. Most mindannyian arról faggatnak, hogy mikorra várod a babát, milyen keresztneveket választottatok és milyen lesz a gyerekszoba. Ha már fáraszt, hogy állandóan a terhességedről van szó, próbáld a beszélgetést más, aktuális témákra terelni a legközelebbi alkalommal.



A terhesség további heteiről a következő helyeken olvashatsz még:
Első trimeszter hetei - Második trimeszter hetei - Harmadik trimeszter hetei

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja