SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Gyógyszerszedés várandósság alatt?

Dr. Harsányi Edit [cikkei] - 2011-11-11
Mikor az anyaság szóba kerül mindig ez az idézet jut eszembe Rabindrath Tagoretól:

"Minden újszülött gyermek
azt az üzenetet hozza,
hogy Isten még nem vesztette el a bizalmát
az emberek iránt!"
Gyógyszerszedés várandósság alatt?

Talán innen érdemes indulni, hogy óriási megtiszteltetés nőnek lenni, és életet adni. Kell hozzá a biztos háttér, a szerető társ, akivel együtt lettünk kiválasztva az új élet megkapására, kihordására, világrahozatalára, felnevelésére. A gyermek ajándék, aki tanítani jön a szüleit. Segíteni nekik jobb emberré válni. Pontosan a gyermek jelzései, szenvedései miatt fog a szülőpár változtatni az életén. (Nem biztos, hogy ez pontosan így van, én így hiszem, de attól még lehet másnak másként hinni.)

Ezért, amikor ma valaki gyermeket tervez, felkészül! Változtat a szokásain. Leszokik a cigarettáról, nem iszik alkoholt… vagy legalább is megpróbálja! Nem emel nehezet, befejezi a lovaglást, nem megy síelni, átalakítja az étkezését, sokkal jobban odafigyel magára! Tudja, hogy amit mostantól tesz, az befolyásolja az utódja jövőjét.

Többet alszik, több gyümölcsöt eszik, megnézi, hogy ne legyen élelmiszerszínezék abban, amit megvesz, megtanul főzni. Eltervezi, hova kerül a baba ágya. Elkezdi beszerezni a kellékeket. Kiságyat, takarót, ruhákat, pelenkát. Vagy lehet, hogy babonás és nem viszi a házába, de megvan, hogy amikor kell, ki honnan hozza oda.

Ugye mennyire előkészülünk???
Ugyanígy kellene a testtel is. Vagyis méregteleníteni előtte és megnézni, hogy mi az a gyógyszer, amit el tudok hagyni. HOGYAN TÁPLÁLKOZZAM, HOGY NE KELLJEN SZEDNEM??? Nos ezt ritkán hallom. (De azt annál többet, hogy melyik gyerekágy a legjobb!)

Mi az, amit feltétlenül szedni kell: Ezek a hormonok. Sajnos azt nem lehet abbahagyni (Pajzsmirigy, inzulin stb.)

Ami kérdéses, a különböző fájdalomcsillapítók, nyugtatók, görcsoldók, emésztés serkentők… nos ez már igen. Ez már tényleg kiváltható. Az első a diéta. Ott vannak a Schüssler sók. Nagyon egyszerű beiratkozni, megtanulni és később a baba mellett hihetetlen nagy hasznát veheti az, aki ebbe időt, pénzt belefektetett. Még akkor is, ha kell az elején egy mentor segítsége.

A nagyobb gond az akut fertőzések, hurutok, gyulladások. Vagyis az antibiotikumok. Táplálkozással szinte mind megelőzhető lenne, de ha már kialakult, akkor is diéta - mindig állati fehérje mentest jelent!! -, és Schüssler sók. De akkor nem lehet menni dolgozni, hanem tényleg ki kell feküdni a 2 hetet. Ha nem terhelem a szervezetet emésztéssel, a világ felé megfeleléssel, akkor meggyógyul.


Biztos, hogy erről a témáról az 1957-ben elindított Contergan nevű nyugtató, altató, hányáscsillapító jut eszébe sokunknak.

„1958-tól ugrásszerűen megnőtt azoknak a gyerekeknek a száma, akik halva vagy valamilyen embrionális rendellenességgel jöttek világra, például végtaghiánnyal, más testi torzulással, a belső szervek rendellenességével, pszichés vagy érzékszervi deformációval.

Mivel az anyák terhességük idején Contergant szedtek, valószínűsíthető volt, hogy a tragédiák sorozata erre vezethető vissza. Első lépésben csak vénykötelessé tették a gyógyszert, majd miután egy kutatóorvos egyértelműen kimutatta a Contergan fő hatóanyaga és a születési rendellenességek közötti összefüggést, betiltották azt. Számos szülő indított pert a gyártó ellen, ám a bíróság nem találta bűnösnek a Grünenthalt, így kártérítésre sem kötelezte. Az egykori, körülbelül tízezer Contergan-gyerek közül háromezren ma is élnek.”


Hitem szerint mindenki jószándékból tesz valamit, ajánl valamit. Viszont a következményeket nekem kell viselni! „A DÖNTÉS FELEŐSSÉGE NEM ÁTRUHÁZHATÓ!”
Én ez alapján döntök:

  1. Jó nekem
  2. Jó neked
  3. Jó ma
  4. Jó holnap

Ha ebben a folyamatban, ami nem felcserélhető, bármi nem tiszta, akkor tudom, hogy ott később „fizetnem” kell. Amikor a „neked” és a „holnap” nem egyértelmű, akkor más megoldást érdemes választani.

Három eset:

Egy kismama, akit korábbról már ismerek, jelentkezett azzal, hogy elindult a vérnyomása felfelé. 20 hetes! (Édesanyja terhességi toxikózis miatt 38 hetesen császárral szülte meg őt.) Várható volt, hogy nála is megindul a szülés, ezért teljes, állati fehérje mentes diétára került. 4 hét alatt normális lett a vérnyomása, nem dagadt a lába, fehérjét sem ürített a vizeletben. Onnantól heti 1 pohár tejnek megfelelő, biogazdálkodásból származó állati fehérjét ehetett, és a 40. héten spontán szült egy gyönyörű kislányt.

Egy anyuka jelentkezett 2 hónapos kisfiával, akinek vér van a székletében az anyatejtől. Eltelt egy hónap, mire kiderült, hogy szülés előtt kiugrott a vérnyomása, és kapott vérnyomáscsökkentőt 3 napig!!! (Ahelyett, hogy csak vizet és pirítóst adtak volna neki. Vagy egy beöntést! Azonnal lement volna a vérnyomása.) A mellékhatások között ott van a véres széklet! A babát már nem tudtuk visszaállítani szopni 3 hónaposan.

A 33 hetes kismama, akit születésétől ismerek, kicsi, vékony testalkatú. Stressz miatt beindult a genitális herpesze a 20. héten, majd a 25. héttől magas lett az éhgyomri cukor. A 30. héten levett szerológiában átvészelt cytomegalo fertőzést állapítottak meg. Felajánlották, hogy ha nem akarja, akkor megszüntetik a terhességét. Teljesen összetörve jelentkezett. Élelmiszer kiegészítőkkel és diétával rendben volt a cukra és a herpesze is. De ezzel nem tudott mit tenni.

Kezeltem homeopátiával, Schüssler No. 5-ös szerrel, és vártunk. A 40. héten gyönyörű kislánya született 2700 g-al, ami a mama súlyához képest nagyon jó teljesítmény volt. Nagyobb fejlődési rendellenesség nem látszott rajta. Néhány hét múlva kértünk szerológiát a gyereknek, és az negatív lett.

Talán ez az egyik legnehezebb téma ebben a gyönyörűségben. Szívem szerint azt mondanám, hogy ne szedjen be semmit.

Meggyőződésem, hogy sok nő az édesanyja várandósságából már tud következtetni a sajátjára. Érdemes kikérdezni milyen gondok léptek fel. Arra mindenképp lehet készülni előre. A saját korábbi betegségek rendezése is sokat segíthet, és akkor nem kell közben olyan helyzetbe kerülnie, hogy kénytelen legyen máshogy dönteni.

Ez egy természetgyógyász véleménye. Mindenki dönthet másként, hiszen a természet csodálatos, és amit mi el is hibázunk, azt még képes kijavítani.

„Minden emberben lakozik egy doktor és nekünk orvosoknak az a dolgunk, hogy felébresszük ezt a betegben.” Albert Schweizer

Fotó:
Heinz Hasselberg & Anja Gros, Steinfurt: 075 Pillen & Tabletten - Aus der Apotheke

Dr. Harsányi Edit


Dr. Harsányi Edit
Háziorvos szakorvos, talpmasszőr, addiktológus fülakkupunktőr, fitoterápeuta, Schüssler terapeuta

Elérhetőségem:
Honlap: http://www.drhem.eoldal.hu/

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja