SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Terhesség és szex

Dr. Eszlári Péter [cikkei] - 2011-12-21
A párok gyakran elgondolkodnak azon, vajon biztonságos-e babaváráskor a szex. Hacsak az orvos nem tanácsol mást, a terhesség alatt a szex teljesen biztonságos számodra, és a babát sem veszélyezteti. Őt védi a magzatvíz a méhen belül, a has és a nyákdugó, amely lezárja a méhnyakat és véd a fertőzésektől.
Terhesség és szex

Mikor nem biztonságos a szex?

A szex biztonságos terhesség közben, kivéve, ha az orvosok veszélyeztetett terhességet állapítottak meg. Noha kevés okból kerülendő terhesen a szex, van néhány helyzet, amikor az orvos tanácsolhatja a mellőzését. Ilyen szituációk:

  • Korábbi koraszülések
  • Korábbi vetélés
  • Ha elfolyt a magzatvized
  • Ha megmagyarázatlan hüvelyi vérzést vagy folyást tapasztalsz
  • Ha elöl fekvő, vagy nagyon alacsonyan fekvő méhlepényed van
  • Ha a méhszáj már tágul
  • Ha neked vagy a partnerednek nemi betegsége van

Milyen változások várhatók a szexuális tevékenységben, terhesség alatt?

A szokásoknak nem kell feltétlenül megváltozni a terhesség alatt. Azonban, mivel különböző változásokon megy keresztül a tested, hasznos lehet néhány dolgot megváltoztatni a kényelem érdekében. Az alábbi információkat érdemes fontolóra venni:

  • A kimerültség, hormonális változások, megváltozott mell és a súlynövekedés tudata árthat a nemi vágyadnak. Néha szükséges lehet pihenned, hogy regenerálódj - adj magadnak pihenőt.
     
  • A klasszikus misszionárius póz kényelmetlenné válhat és érdemes elgondolkodni más pózokon, mint az oldalt fekvés, vagy amikor a nő kerül felülre.
     
  • Ahogy a melleid növekszenek, lágyabbá, érzékenyebbé válnak. Bátorítsd a partnered, hogy fedezze fel a tested többi részét is és találjon más módszert a dédelgetésedre. A melledben végbemenő változások miatt legjobb mellőzni a mellbimbók közvetlen stimulációját.
     
  • A véráramlás megnövekszik a medence tájon, ami vérbőséghez vezethet a nemi szervekben és növelheti az élvezetet; azonban néhány nő ezt kényelmetlennek találhatja.
     
  • Hacsak az orvos nem mond más, élvezhetitek a szexet terhesség alatt is. Szentelj figyelmet a testeden végbemenő változásoknak és változtass úgy, hogy a lehető legjobban átélhesd ezt az élményt.

    Fotó: helmutli: Karin
     

Lektorálta: Dr. Eszlári Péter

Dr. Eszlári Péter


Dr. Eszlári Péter
Szülész-nőgyógyász

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja