SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

9 különbség az első és a második terhességed között

Családinet [cikkei] - 2015-09-30
A többgyermekes anyukák pontosan tudják: az első terhesség élményéhez, az első lelkesedéshez semmi nem fogható. Bár a kistestvérek érkezése ugyanolyan örömmel tölti el az anyukát, azt a bizonyos 9 hónapot már egészen máshogy éli meg, mint az első alkalommal. Lássuk a fő különbségeket :)
9 különbség az első és a második terhességed között

1. Első terhesség: Falod a neten a terhességről szóló cikkeket, felvásárolod az összes kézikönyvet, pontosan tudod, mekkora épp a babád, mit tud csinálni, milyen zöldségekre és vitaminokra van szükségetek hétről hétre.
Második terhesség: “Hol is tarthatok éppen? Na, lássuk csak… első trimeszter..? Nem, mégse. Talán a harmadik… azt hiszem.”

2. Első terhesség: Kitartóan kerülöd a koffein, az alkohol és a sushi fogyasztását, pontos listát vezetsz arról, mi minden van még tiltólistán a terhesség alatt. 
Második terhesség: “Ne sima kávét csinálj, hanem duplát! És hozd fel légyszi a fürdőszobába. Beülök egy kád gőzölgő vízbe, és ott veszem be az aszpirint a fejfájásomra. Köszi!” 

3. Első terhesség: Megindult a szülés!!!
Második terhesség: Uram isten, máris megindult a szülés?! De hát olyan, mintha csak egy hete lennék terhes....

4. Első terhesség: Lefekvés előtt népzenét hallgatsz, és japán nyelvleckéket teszel be a lejátszóba, abban bízva, hogy csemetéd egy több nyelven beszélő zseni lesz, 150-es IQ-val. 
Második terhesség: Ha már van egy gyereked, a második pedig úton van, inkább megpróbálsz minden nap olyan hamar ágyba kerülni, amilyen hamar csak lehet. Az igényeidből pedig épp ezért lejjebb is engedsz egy kicsit… “A fenébe a népzenével! Semmi gond nincs azzal, ha a gyereknek átlagos lesz az intelligencia-szintje…” 

5. Első terhesség: Kb. a 20. héten kezded el érezni, hogy rúgdal a pici.
Második terhesség: Kb. a 12. héten kezded el érezni. Miért? Az izmaid már nem olyan erősek, mint az első alkalommal, így jobban érzed a rúgásokat. 

6. Első terhesség: 
Te: Képzeld, terhes vagyok! 
Barátaid, család: Úristen, ez a legcsodálatosabb hír, amit valaha mondtál! 
Második terhesség: 
Te: Képzeld, terhes vagyok! 
Barátaid, család: Ó. Tiszta sor. 

7. Első terhesség: Egy tonna feliratos, babás, poénos kismamaruhát vásárolsz, hogy minden létező módon tudathasd a világgal: terhes vagy és nagyon boldog.
Második terhesség: Egy kényelmes melegítőnadrág tökéletes lesz.

8. Első terhesség: Előre megtervezed a gyerekszoba minden apró kis részletét. Mire a harmadik trimeszterbe lépsz, a szoba már tökéletesen készen áll és várja kis gazdáját. A végeredmény annyira szép, hogy egy magazin címlapján is megjelenhetne. 
Második terhesség: Még a terhességed vége felé sem tudod egészen pontosan, hogy hova fogod tenni a babát. “Talán húzzunk ki egy nagy fiókot és tegyünk bele egy puha takarót, nem?...“

9. Első terhesség: Szorgosan kenegeted a bőrödet kakaóvajjal nap, mint nap, hogy elkerüld a terhességi csíkok kialakulását. 
Második terhesség: Villámgyorsan húzod le és föl a nadrágodat, hogy senki se lássa meg a csíkokat, amiket az első terhességed során szereztél. 

Te mit tennél még hozzá? Folytassuk a listát a cikk alatt, személyes tapasztalatok alapján! :)

 

Forrás: motherhumor.com 
Kép: Bgmfotografia / Pixabay

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja