SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Segítség, Kismama Lettem! - 1. rész

[cikkei] - 2004-03-15
Az anyaság az élet legnagyszerűbb - és egyben legfárasztóbb - csodája. Óriási változás az életedben, függetlenül attól, hogy vágytál-e rá, vagy csak úgy betoppant az életedbe, mint egy váratlan látogató. A csoda - néha egészen apró - lépésenként köszönt be hozzád.
Segítség, Kismama Lettem! - 1. rész

Neked talán még fel sem tűnik, és vérig sértődsz azon, hogy partnered azzal a felháborító és lehetetlen váddal áll elő, hogy az utóbbi időkben kezdesz kibírhatatlanul hisztis lenni.

Igazán felfoghatná, hogy egyszerűen fáradt vagy, meg különben is, ez az állandó időjárásváltozás nem csoda, hogy kiborítja az embert. Még az is meglehet, hogy valamilyen betegség lappang benned. Egyáltalán: mért nem tudnak a férfiak legalább egy kicsit megértőbbek lenni?

Elég baj az neked, hogy mostanában állandóan fáradt vagy, néha még szédülsz is, és a gyomrod is émelyeg. Mindennek tetejébe még WC-re is gyakrabban kell járnod (csak nem fáztál fel már megint?), és a melled is kellemetlenül feszül (máris itt lenne a menzeszed?). Na és valami miatt most a szex sem okoz olyan örömöt, mint eddig (micsoda bosszúság, pedig már éppen kezdett jó lenni!). És az a szörnyű fémes íz a szádban (remélhetőleg nem ínybetegség!)... Szóval neked aztán igazán nehéz, és ezt mindenki másnak illene respektálnia.

Aztán amikor a menzeszed is kimarad, gyanakodni kezdesz: csak nem...? Á, biztosan nem, de azért talán meg kéne csinálni egy házi terhességi tesztet. Csak a biztonság kedvéért. És már rohansz is a patikába, azon kapva magad, hogy lázasan kutatsz a legolcsóbb, leggyorsabb és legbiztosabb terhességi teszt után, amit aztán minél előbb szeretnél ki is próbálni. Kit érdekel, hogy éppen a munkahelyeden vagy, meg hogy a teszthez legalkalmasabb reggeli vizeletedtől már órákkal ezelőtt megváltál? Hiszen ilyen idegőrlő izgalmat képtelenség kibírni. Neked azonnal tudnod kell, hogy mi van. Végül is akárhogy nézzük, ez most a szó legszorosabb értelmében is létkérdés.

Akár vágysz a gyermekáldásra akár nem, jónéhány fehér hajszálra tehetsz szert az alatt a pár perc alatt, amíg a teszt eredményére vársz.
Közben elképzeled, hogyan maradna tátva partnered szája a meglepetéstől (vagy édesanyádé a megrökönyödéstől), mikor bejelented nekik a nagy hírt (valld be, hogy ezt tulajdonképpen még élvezed is!). Aztán felmerül benned, hogy,  "mi is lenne, ha", és rájössz, hogy az egész, tűrhetően felépített életed fenekestül felfordul, ha kiderül, hogy tényleg...


Aztán már csak rémülten ülsz, és bámulod a tesztet, amin éppen kezd kirajzolódni az eredmény, hogy igen, tényleg kisbabát vársz...

Segítség, Kismama Lettem! - 2. rész
Segítség, Kismama Lettem! - 3. rész
Segítség, Kismama Lettem! - 4. rész
Segítség, Kismama Lettem! - 5. rész - Segítség, Szülök!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja