SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Fejér Noémi


Fejér Noémi
Tanácsadó szakpszichológus, metamorphoses meseterapeuta és munka-pályaorientációs tanácsadó

Témakörök

összes téma      adóbevallás     adókedvezmény     állásinterjú     álláskeresés     álláskeresés és munkavállalás     álláskeresési járadék     álláskeresési támogatások     anyaság és munka     anyasági támogatás     ápolási     bér     bölcsõde     családi napközi     diákmunka     dolgozni akarok     édesanya munkát vállal     egészségkárosodott     egyéb     elbocsátás     érdekességek     felmondás     fõállású anya és munkakeresés     fõállású anyaság     fõállású anyaság és munkavállalás     fõállású anyaság és munkavégzés     fogyatékosan teljes élet     gyed     gyed és szabadság     gyermekvállalás     gyes     gyes és adózás     gyes és munkavállalás     gyes és munkavégzés     gyes és segély     gyes melletti munkavállalás     gyes melletti munkavégzés     gyesrõl való visszatérés     gyet     kedvezmények     kényes helyzet a munkahelyen     képzés     kérdés     kisgyerekes munkavállalás     kismama     köszönet     köszönöm     közfoglalkoztatás     közmunka     közös megegyezés     leépítés     létszámleépítés     lombikbébi és munkavállalás     megváltozott munkavégzés     munka     munka gyerek mellett     munkábajárás     munkabér     munkahelyváltás     munkajog     munkakör     munkanélküli járadék     munkanélküliség     munkavállalás     munkaviszony     nyugdíj     nyugdíj elõtt     nyugdíjazás     önkéntes     önkéntes munka     pályaismeret     pályakezdés     pályakezdõ     pályaorientáció     pályaválasztás     pihenõidõ     rát     rát bpj     regisztráció     rehabilitáció     rehabilitációs járadék     rehabos munka     rendszeres szociális segély     részmunkaidõ     rokkantnyugdíj     rokkantsági járulék és munkavállalás     start kártya     start plusz kártya     szabadság     szakértõ ajánlása     tanulás     táppénz     tb     terhesség     tgyás     tgyás és munka     tgyás gyed gyes     továbblépés     továbbtanulás     vállalkozás     váltás     végkielégítés     végkieléígtés     visszatérés a munka világába  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

munkavállalás rokkant ellátás mellett

Kedves Noémi!
Rokkant ellátás mellett szeretnék munkát vállalni, kérdéseim ehhez kapcsolódnak. B2 a minősítésem, rehabilitálható, de egyéb körülmények miatt nem javasolt, tehát dolgozhatom, csak nem tudok napi szinten menni. Ezért heti 2 nap szeretnék. Nem tudom, hogy Ön mit javasolna, hogy tudnék ilyen munkát vállalni. (Mert a termelésben nem csak 2 napot dolgoznak, mondta vki, stb.) Hát akkor nem a termelésben... De milyen munkaközvetítőnél jelentkezzem? Másik meg az, hogy nem szeretném, ha a munkaközvetítőben kiderülne, h megváltozott munkaképességű vagyok, hanem csak oda mennék, hogy heti 2 napos munkát keresek, és kész. Vagy ez így nem jó? Mert megváltozott mképességűként vmi kártyát is ki kellene? vagy lehetne váltani? Nem tudom. Én nem szeretnék, ha úgy néznének rám,mint egy rokkantra, leértékelnének, és esetleg csak olyan egyszerű munkát (takarító) ajánlanának, és pici fizetésűt, mert ez csak egy rokkant...
Mi a véleménye, hogy érdemes, hogy lehet, és hogy járok jól?
(Gondolom, ismeretséggel járnék jól, de az nincs...)
Harmadik dolog, hogy már régen is azt hallottam, hogy a munkaközvetítők nem is vállalnak olyan emberek elhelyezését, akik pszichiátriai okok miatt is le vannak százalékolva, mert nem tudják elhelyezni őket. Nekem is van % pszichés problémákra is adva (meg testiekre is), de nem elmebetegségre. Tehát én nem is szeretném, ha kiderülne, h pszichés probl. is föl lett sorolva a véleményben, tehát egyáltalán nem is rokkantként szeretnék elhelyezkedni, megint oda lyukadtam ki... De mivel biztos nagyon nehéz lehet elhelyezkedni, nem tudom, hogyan csináljam, mit tegyek.
Azt tudom/hallottam, hogy kisvárosunkban van munkaközvetítő (most nem a munkaügyi központról beszélek, az is van, de azoknak gondolom, tudniuk kell, h megvált. munkaképességű vagyok, meg ők soha nem is tudtak elhelyezni, tehát nem mennék oda). Tehát van egy munkaközvetítő iroda, nem voltam még ott, előtte tanácsot kérek Öntől. Régóta nem kerestem munkát, mert főiskolán levelezőn tanultam, amit el is végeztem, diplomám van, de egy osztálynyi gyerek közé nem szívesen mennék be, valami más munkát szeretnék. Majd szüleim ápoltam, családomra dolgoztam, és dolgozom, tehát nem is jött szóba, hogy munkahelyem legyen. Napi szinten most sem tudok bejárni, de egy 2 napos, talán jót tenne, pénzre meg szükségem van. (A korom negyvenes, ha ez még fontos. És nehezet nem emelhetek, gerinckímélőt.)
Várom az Ön útmutató tanácsait.
Előre is köszönöm
Aliz
Kedves Alíz,

Munkaközvetítő cégnél csak olyat keressen, akik nem kérnek pénzt, mert Magyarországon törvény tiltja azt, ha vki ezért pénzt kér. Persze vmilyen úton módon szoktak, pl. regisztrációs díj, tanfolyam díj, ez nem hivatalos.
Fontos lenne önmaga számára tisztázni milyen munka lenne az, amit szívesen vállalna és fizikailag és szellemileg is bírna.
Biztos, hogy jót tenne a munka, olyan szépen megfogalmazta, önálló kereset, önbizalom, szabadidő, szinte terápia is.
Családsegítőkben vannak álláskereső klubok, tréningek, annak segítségével közelebb tudna jutni a megoldáshoz.
Azt nehezen tudom elképzelni a mai munkaerőpiacon, hogy heti 2 napot dolgozzon, inkább olyan munkát, ami részmunkaidős, mert munkaerőhiány is van bizonyos területeken.
Gondolom a nem emelhet nehezet 2-3 kg belefér, ha nem is osztályni gyerek, akkor kis létszámú szóba jöhet stb. jobb ezt személyesen lekerekíteni egy tanácsadóval, mert így neten még ezernyi kérdés merülhet fel.
Ha nem tisztázott az ön státusza, félő, hogy szorongani fog a titok miatt, inkább azt hangsúlyozza, amit szeretne, és úgy keressen.

Fejér Noémi
2018-01-31 21:27:41
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja