SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Lénárd Orsi


Lénárd Orsi
Szülésfelkészítő és szüléskísérő dúla, mentálhigiénés szakember, kismamamasszőr

Elérhetőségem:
Honlap: http://www.lenardorsi.hu

Témakörök

összes téma      anyatej     baba     császármetszés     dúla szülés császármetszés     elválasztás     fogantatás     gyermekágy     gyermekágyas vérzés     gyermekáldás     higénia     kisbaba     szoptatás     szülés     szülés kórház     szülés után     terhesség     totyogó     új várandósság     újszülött     várandósság     vetélés  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Meddig lehet dúlát választani?

Kedves Orsi!
Barátnőm félidős terhes. Mostanában kezd gondolkozni rajta, kérje-e dúla segítségét a szülésnél. Mi a legkésőbbi időpont, amikor még dönthet erről?
köszi, A.
Kedves A.!

Barátnőd még nincs elkésve a dúlaválasztással.

Jó, ha a várandós anya szülés előtt egy pár alkalommal találkozni tud a dúlájával, hogy megossza vele az őt foglalkoztató kérdéseket és érzéseket. Vannak, akik már a várandósság elején, a 10. héten felkeresik a dúlát, mások csak a várandósság második harmadában gondolnak erre.

A beszélgetések során - az információk átadása mellett - az anya és a dúla kölcsönösen megismerik egymást, ami a vajúdás és szülés óráiban nagy segítséget jelent. Ezeknek a találkozásoknak a gyakorisága természetesen az édesanya igényei szerint alakul.

Szép babavárós, nyugodt heteket kívánok a barátnődnek!
 

Lénárd Orsi
2009-09-11 06:00:25
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja