SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Dobiné Olasz-Papp Nóra


Dobiné Olasz-Papp Nóra
Baba-mama kapcsolati- és pszichológiai tanácsadó

Elérhetőségeim:
Honlap: http://www.dobinenora.hu
             http://www.valaszkeszszulok.hu

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Hasfájás, állandó sírás

Kedves Doktornő!

5 hetes babám iranyított csaszarral született, sajnos nem tudok szoptatni, tápszert kap. Máe valtottunk tapszert, mert nagyon hasfajós. Két hettel ezelőttig ha nehezen is de naponta volt szeklet. Most 2 napja nincs és ez mar a harnadik alkalom. Nagyon szenved, már mindent kipróbaltunk. Infacol, espumisan tegnap óta Lactase Comfort, pocakmasszázs, Biogaja. Ráadásul sajnos trauma is érte szegenyt. Vasárnap a pihenőszék fogóresze eltörött es a picim leesett a földre a székkel együtt, mivel Hal Istennek be volt kötve. Ő először csak nezett rám én viszont bepánikolzam, hirtelen felkaptam akkor rögtöm sírni kezdett. Kialtotzam férjemnek, hogy segítsen, megvizsgaltuk de a bizzonságkedvéért elvittük a Heim Pal kórházba. 24 órá bent voltam vele, mert annyira pici mindenképpen meg akarták figyelni ennek mondjuk örültem. A hideg kiráz még most is ha belegondolok mi történt és iszonyúrosszul érzem magam tőle. Tegnap haza jöttünk, de azóta ha felveszem, felvesszük sír. Ma mar jobb volt, de délután keservesen 20 percig üvöltött. Sajnos kakija még mindig nincs ez is okozhatja de felek a trauma is okozza. Nagyon finoman emelgetem, beszelek hozzá, énekelek, ringatom, de nagyon aggódom miatta. Hogyan tudnek neki segíteni? Egytészt a kakilasban másrészt, hogy biztonságban érezze magát és jól aludjon, ne sírjon ilyen keservesen. A szivem szakad meg.
Nagyon köszönöm!

Szilvi
Kedves Szilvi!

Széklet ügyben és a megfelelő tápszer megtalálásában gyermekorvos tud segíteni, keressék fel őt, ezt tudom javasolni!

Az eséssel kapcsolatban: nem csodálom, hogy megijedt! Még alig telt el eleve idő a szülés óta, az ember szinte fel sem fogja, hogy szülővé vált, ráömlik a sokféle érzelem, érzelmi hullámvasút, felelősség súlya. Ezekkel önmagukban is elég megbirkózni, nem még egy ilyen hirtelen váratlan és ijesztő esettel! Örülök, hogy fizikailag nem lett baj! A lelki résszel több idő lehet megbirkózni, ami teljesen normális, főleg, hogy még a gyermekágyas időszak is tart, ami eleve egy érzelmileg fokozott és kiszolgáltatott állapot/szakasz.
Kranioszakrális terápiát kipróbálnék a babájuknál mindenképp! Testnek-léleknek csodálatos hatású és hatékonyságú, egy vagy több alkalmas folyamat,traumákat is old, harmonizál és nem lepődnék meg,ha még a székletproblémára is jótékony lenne!
A sok sírás egy ilyen pici babánál önmagában sem meglepő és néha nem is olyan egyszerű megtalálni egymáshoz az utat. Ez is lehet abszolút normális, de ha úgy érzi, nehéz ezzel megbirkózni, érdemes lehet szakember segítségét is bevonni! Tudok ajánlani doktornőt, aki a fizikai síkon túl a lélekben is szakképzett. Ha szeretné, megírom szívesen őt, csak írjon nekem az info@dobinenora.hu címre!

Legjobbakat kívánom Önöknek és mihamarabbi nyugalmat testben és lélekben!

Üdvözlettel:

Dobiné Olasz-Papp Nóra
2022-03-29 21:16:52
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja