SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Dobiné Olasz-Papp Nóra


Dobiné Olasz-Papp Nóra
Baba-mama kapcsolati- és pszichológiai tanácsadó

Elérhetőségeim:
Honlap: http://www.dobinenora.hu
             http://www.valaszkeszszulok.hu

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Rosszul alvó baba

Kedves Nóra! Egy 9 hónapos kislány édesanyja vagyok és azért fotdultam Önhöz, mert a tanácsát szeretném kérni.
Kezdetektől fogva nehezen és keveset alszik, az elején rajtam aludt most még mindig együtt alszunk de mintha egyre rosszabb lenne. Pár hónaposan még egybe aludt 4 órát majd egyeket, most meg óránként fent van és elég kialvatlan vagyok. Forgolódik ciczik úgy alszik vissza de számomra a felvett póz elég kényelmetlen, van mikor fel kell vennem elaltatni van mikor nem akar vissza aludni. A lefekvésről ne is beszéljünk, semmi nem nyugtatja meg, nálunk a hátsimogatás éneklés mese mondás nem jön be. Hiába van sötét nem tudatosul benne hogy egyenlő a lefekvéssel. Elég frusztrált vagyok és depressziós valamint sokat sírok is. Napközben is úgy alszik a legtovább ha ott vagyok, máskülönben fél órát alszik .Napközben rajtam lóg. Ráadásul ha elindulunk valahova egy óra múlva már nyügösködik és addig sír míg nem kap cicit, így szinte be is vagyok zárva a lakásba vagy csak a ház körül sétálunk Segitségem sajnos nincs.
Köszönöm válaszát
Kedves Kérdező!

Elnézést a hosszú várakozásért a válaszra! Változott azóta a helyzet?

Ha egy kisbaba megfelelően fejlődik, gyarapszik, összességében kiegyensúlyozott, jókedélyű, aktív, akkor feltételezhetjük, hogy elegendő alváshoz jut, egészséges és rendben van.
A második félév alvás szempontjából elég zűrzavaros tud lenni! Újra kezdődhetnek a gyakori ébredések, nehézzé válhat az el- és visszaaltatás. Ennek leggyakrabbi oka a mozgásfejlődés, fogzás, szeparációs szorongás, tehát minden olyan ok, ami a fejlődés részét képezi. Tehát nem nevelési hiba eredménye! Az idegrendszer érésével változni fog a helyzet. Addig is sok türelem kellhet, testközelség, ringatás, ha szopis baba, akkor szoptatás. Ha teheti, napközben pihenjen, aludjon a babával! A depresszió miatt érdemes volna szakembert felkeresni!

Erőt és támogatást kívánok Önnek!

Üdvözlettel:

Dobiné Olasz-Papp Nóra
2020-12-05 13:52:02
Olvasói értékelés: 5/5
A szerkesztő ajánlja